Cea mai recentă decizie în războiul brevetelor: Samsung trebuie să plătească 540 milioane de dolari către Apple

Cea mai recentă decizie în războiul brevetelor: Samsung trebuie să plătească 540 milioane de dolari către Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 mai 2018

Compania sud-coreeană Samsung datorează despăgubiri de 539 de milioane de dolari companiei Apple pentru încălcarea a 5 brevete deținute de gigantul american, potrivit deciziei unei instanțe americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bătălia legală între cele două companii a început în 2011, când Apple a dat în judecată Samsung pentru încălcarea mai multor brevete care vizează tehnologia și designul iPhone.

"Vom lua în calcul toate opțiunile pentru a obține un rezultat care nu îngrădește creativitatea și concurența corectă", au declarat reprezentanții companiei sud-coreene.

Pe de altă parte, Apple afirmă că "echipa noastră lucrează permanent pentru a crea produse inovatoare", iar "acest proces a însemnat întotdeauna mai mult decât bani".

Asistentul digital Alexa a înregistrat și expediat o convorbire privată CITEȘTE ȘI Asistentul digital Alexa a înregistrat și expediat o convorbire privată

Cele două companii rivale au început procesele legate de brevete în 2011, iar în 2012 instanța a decis că Samsung este vinovată de copierea anumitor caracteristici ale iPhone. Totuși, disputa a continuat în vederea stabilirii sumei datorate.

Potrivit Reuters, Samsung ar fi pătit deja 400 de milioane de dolari către Apple, astfel că, în urma celei mai recente decizii, ar mai avea de plătit o suplimentară ce circa 140 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
apple
iphone
brevete
copiat
proces