Centrul European pentru Securitate Cibernetică va avea sediul la București

Centrul European pentru Securitate Cibernetică va avea sediul la București
scris 10 dec 2020

România va găzdui noul Centru European pentru Securitate Cibernetică, aceasta urmând a fi prima agenție europeană de pe teritoriul țării noastre.

Bucureștiul a fost ales în urma unui vot, dintr-o listă de șapte orașe pe care se mai aflau Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și orașul spaniol Leon. În finală au intrat Capitala României și cea a Belgiei, scrie News.ro

SUA dau în judecată compania Facebook pentru practici anticoncurențiale, care ar putea fi forțată să vândă WhatsApp și Instagram CITEȘTE ȘI SUA dau în judecată compania Facebook pentru practici anticoncurențiale, care ar putea fi forțată să vândă WhatsApp și Instagram

Centrul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înființat pentru a îmbunătăți coordonarea cercetării și a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investițiilor pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologică și industrială în materie de securitate cibernetică.

Conform politico.eu, oferta României pentru sediul agenției UE include o vilă neoclasică renovată sau o clădire de birouri.

”Am fost primul stat membru care și-a exprimat interesul de a găzdui noul centru. Suntem singurul stat din această competiție care nu găzduiește nicio agenție sau organism al UE”, a declarat reprezentantul României Alexandru Nazare luni, la reuniunea Consiliului telecomunicații. România se află pe locul al treilea în statisticile UE privind numărul femeilor angajate în domeniul IT&C, iar 24 % din absolvenții din acest domeniu din România sunt femei, a fost un alt argument.

Oferta României nu a inclus estimări referitoare la costurile de instalare.

Politico.eu relatează că pentru început acest centru ar putea însemna 30 de noi locuri de muncă, putând ajunge până la 80.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrul european pentru securitate cibernetică