CEO-ul Google se va întâlni joi cu autoritățile europene antitrust, în contextul anchetei privind practicile companiei

CEO-ul Google se va întâlni joi cu autoritățile europene antitrust, în contextul anchetei privind practicile companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 feb 2016

Sundar Pichai, CEO-ul Google, se va întâlni joi, la Bruxelles, cu comisarul pentru politici concurențiale Margrethe Vestager, în condițiile în care autoritățile europene investighează dacă gigantul american a încălcat reglementările antitrust, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Comisia Europeană (CE) investighează dacă Google a încheiat acorduri anticoncurențiale sau a abuzat de poziția dominantă în domeniul sistemelor de operare, aplicațiilor și serviciilor pentru smartphone.

De asemenea, autoritățile de la Bruxelles au acuzat Google că a abuzat de poziția sa dominantă pe piețele serviciilor de căutare generală pe internet din Spațiul Economic European (SEE), prin favorizarea sistematică a propriului serviciu de comparare a prețurilor în cadrul paginilor cu rezultate ale căutării generale.

Departamentul de Justiție din SUA vrea să forțeze Apple să colaboreze cu FBI în cazul San Bernandino CITEȘTE ȘI Departamentul de Justiție din SUA vrea să forțeze Apple să colaboreze cu FBI în cazul San Bernandino

Separat de investigațiile privind eventualele practice anticoncurențale, Google este în prezent ținta unor acuzații legate de nivelul taxelor plătite, venite din partea autorităților europene.

Luna trecută, Google a acceptat să plătească 185 de milioane de dolari autorităților din Marea Britanie, reprezentând taxe și dobânzi aferente perioadei 2005-2015, pentru soluționarea unei dispute referitoare la nivelul impozitelor achitate de companie.

Mulți politicieni britanici au contestat înțelegerea, argumentând că suma stabilită cu autoritățile din domeniul fiscal este prea mică. Totodată, CE  a declarat că va analiza acordul, în încercarea de a determina dacă suma este una corectă.

Potrivit presei internaționale, Google încearcă să negocieze astfel de acorduri în Franța și Italia.

Conform unor documente depuse la Camera de Comerț a Olandei, citate de Bloomberg, Google a evitat, doar în 2014, plata unor taxe în valoare de 2,4 miliarde de dolari la nivel global, prin transferarea unor venituri de 12 miliarde de dolari în Bermuda, cu ajutorul unei subsidiare din Olanda. Sumele transferate de Google în insulele Bermude reprezintă cea mai mare parte a profitului din străinătate, potrivit sursei citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
antitrust
concurenta
sundar pichai
bruxelles
android