Cercetătorii cer ajutorul posesorilor de PC-uri pentru studierea coronavirusului

Cercetătorii cer ajutorul posesorilor de PC-uri pentru studierea coronavirusului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mar 2020

Oamenii de știință au nevoie să “împrumute” cât mai multă putere de procesare pentru a crea un tratament împotriva virusului COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Universitatea Stanford include în proiectul Folding@home capacități pentru studierea coronavirusului și cere ajutorul posesorilor de PC-uri din întreaga lume, care pot dona o parte din puterea proprie de procesare.

Folding@home este un sistem de “distributed computing” din zona medicală. Universitatea Stanford îl folosește pentru a realiza simulările necesare studierii mai multor afecțiuni, inclusiv mai multe tipuri de cancer și Alzheimer.

CORONAVIRUS Semnal global: CEO-ul Tim Cook le permite angajaților Apple să lucreze de acasă CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS Semnal global: CEO-ul Tim Cook le permite angajaților Apple să lucreze de acasă

Acum, Folding@home poate fi aplicat și pentru studierea coronavirusului. Cercetătorii au nevoie să vadă care sunt toate formele posibile pe care proteina virală a acestui virus, care se leagă prima oară de un receptor al unei celule de la plămân, le poate lua.

Într-un final, studiul poate duce la crearea unui medicament care poate trata infecțiile cu coronavirus.

Cei care doresc să își aducă contribuția trebuie să descarce un mic program de pe site-ul Folding@home. Acesta va fi activ doar atunci când utilizatorul nu folosește în mod activ calculatorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
studiu
medicament