Judecătoare americană: Amazon are șanse de câștig în procesul privind contractul atribuit Microsoft de către Pentagon

Judecătoare americană: Amazon are șanse de câștig în procesul privind contractul atribuit Microsoft de către Pentagon
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2020

O judecătoare americană a afirmat că Amazon.com are șanse de câștig în procesul prin care contestă atribuirea unui contract de până la 10 miliarde de dolari de către Departamentul Apărării grupului Microsoft, pentru servicii de cloud computing, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opinia judecătoarei Patricia Campbell-Smith, de la Curtea Federală de Petiții, a fost publicată vineri. Pe 13 februarie, judecătoarea a emis un ordin de blocare a lucrărilor legate de acest contract, în așteptarea unei decizii referitoare la plângerea depusă de Amazon în instanță.

Amazon afirmă că acest contract a fost atribuit unei companii concurente din cauza influenței incorecte a președintelui Donald Trump.

Arabia Saudită a redeschis esplanada din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al Islamului CITEȘTE ȘI Arabia Saudită a redeschis esplanada din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al Islamului

Opinia judecătoarei nu face referire la Trump și nici la acuzațiile făcute de Amazon privind influența incorectă a acestuia, dar se concentrează în schimb pe modul în care Pentagonul a analiza stocarea datelor de către Microsoft, într-unul dintre scenariile referitoare la preș.

Campbell-Smith a scris că ”este probabil ca Amazon să câștige pe baza argumentului său că Departamentul Apărării a evaluat incorect” un scenariu Microsoft referitor la preț. Aceasta a adăugat că Amazon va arăta probabil că scenariul Microsoft ”nu este fezabil din punct de vedere tehnic”, așa cum a apreciat Pentagonul.

Microsoft nu a comentat imediat informația, sâmbătă, dar a declarat pentru Washington Post că opinia judecătoarei a citat ”o singură concluzie tehnică”, notând că nu a identificat nicio altă eroare guvernamentală ”într-un proces conplex și amănunțit care a avut ca rezultat atribuirea contractului către Microsoft”.

OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis CITEȘTE ȘI OMV confirmă negocierile pentru achiziția unei participații de 4,7 miliarde de dolari la Borealis

Amazon nu a comentat imediat informațiile, sâmbătă.

Campbell-Smith a spus că ”în contextul unei achiziții de servicii de cloud computing, curtea consideră că este destul de probabil ca această eroare să fie materială”.

Amazon, care era considerată favorită la câștigarea contractului, a intentat procesul în noiembrie, la câteva săptămâni după ce contractul a fost atribuit Microsoft.

ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat al doilea arbitraj cu frații Micula, după ce le-a plătit peste 900 milioane lei în urma pierderii primului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat al doilea arbitraj cu frații Micula, după ce le-a plătit peste 900 milioane lei în urma pierderii primului

Trump l-a criticat deseori, public, pe șeful Amazon, Jeff Bezos, precum și compania sa. Bezos deține și Washington Post, care publică articole nefavorabile la adresa președintelui Trump și care a fost deseori ținta lui Trump, în criticile aduse de acesta presei.

Pentagonul, care intenționa să înceapă lucrările în cadrul contractului pe 13 februarie, și-a exprimat dezamăgirea față de decizia judecătoarei.

În cadrul procesului, Amazon a cerut instanței să oprească punerea în lucru a contractului, cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI). Contractul are rolul să ofere armatei un acces mai bun la date și la tehnologie, din zone izolate.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon microsoft pentagon
amazon litigiu contract microsoft pentagon
amazon donald trump