ChatGPT a învățat să țină minte informații despre utilizatori

ChatGPT a învățat să țină minte informații despre utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iul 2023

Cea mai nouă actualizare pentru ChatGPT, îi conferă acestuia o memorie mai bună, putând să memoreze anumite informații despre utilizator, pe care să le ia în considerare atunci când răspunde la întrebări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

OpenAI l-a dotat pe ChatGPT cu ceea ce numește „instrucțiuni personalizate” - o funcție prin care utilizatorul poate da chatbot-ului o serie de informații pe care acesta să și le amintească mereu.

Până acum, ChatGPT era instruit să pornească fiecare sesiune de chat de la zero, uitând pur și simplu ce s-a discutat sau cu cine a discutat anterior.

Meta Platforms lansează o versiune comercială a modelului său de inteligență artificială open-source Llama CITEȘTE ȘI Meta Platforms lansează o versiune comercială a modelului său de inteligență artificială open-source Llama

Cu noile instrucțiuni personalizate, dacă utilizatorul alege să le folosească, chatbot-ul va avea întotdeauna un context pe care-l va putea folosi atunci când răspunde la întrebări.

Spre exemplu, un utilizator poate trece aici faptul că este elev în clasa a zecea. Astfel, atunci când pune întrebări din domeniul fizicii, ChatGPT va încerca să formuleze răspunsurile pe înțelesul unui elev de clasa a zecea.

Ideea este de a face chatbot-ul să fie cât mai dinamic și creativ, spun oficialii companiei. Pe de altă parte, utilizatorul ar putea fi scutit să scrie aceleași instrucțiuni de fiecare dată când adresează o întrebare, în condițiile în care chatbot-ul are deja anumite informații despre utilizator.

Noua facilitate a fost introdusă în cadrul abonamentului ChatGPT Plus și este opțională. Aceasta este disponibilă la nivel global, mai puțin în Europa și Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
chatgpt
openai
chatbot
ai