China apelează la veterani și pensionari să ajute la producția de telefoane iPhone

China apelează la veterani și pensionari să ajute la producția de telefoane iPhone
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2022

Autoritățile locale din provincia chineză Henan i-au îndemnat pe soldații și angajații din sectorul public ieșiți la pensie să preia ture la uzina din Zhengzhou, unde compania taiwaneză Foxconn produce telefoane iPhone, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit cotidianului oficial Shanghai Securities News, această uzină, cea mai mare facilitate mondială pentru producția de iPhone, este afectată de un val de nemulțumiri după ce Guvernul chinez a introdus măsuri dure pentru a opri răspândirea COVID-19, măsuri care au obligat Foxconn să izoleze mulți muncitori și i-a determinat pe mulți alți muncitori să părăsească uzina în ultimele săptămâni.

VIDEO Pastila de HR - Dragoș Gal, Head of enterprise Visitor Analytics: Nu doar pe specialiștii din IT se bat companiile, ci și pe cei din marketing. E foarte greu să găsești și să reții oameni de marketing competenți CITEȘTE ȘI VIDEO Pastila de HR - Dragoș Gal, Head of enterprise Visitor Analytics: Nu doar pe specialiștii din IT se bat companiile, ci și pe cei din marketing. E foarte greu să găsești și să reții oameni de marketing competenți

Ce beneficii vor avea angajații

Apelul către muncitorii și soldații ieșiți la pensie a fost făcut de autoritățile din orașe precum Jiyuan și Kaifeng, care au subliniat că cei care dau curs acestei solicitări vor putea primi atât pensia actuală plus salariu și bonusuri la uzina din Zhengzhou, susține publicația Shanghai Securities News, informează Agerpres.

De exemplu, la Jiyuan, angajații din sectorul public pot primi un bonus de 800 de yuani (112,9 dolari) dacă semnează pentru un loc de muncă la uzina din Zhengzhou, la care se adaugă un alt bonus de 3.000 de yuani (423,5 dolari) după terminarea a 30 de zile de lucru, pe lângă salariul acordat în mod normal angajaților uzinei Foxconn și salariul curent, potrivit unui oficial guvernamental citat de Shanghai Securities News.

Din cauza situației de criză de la uzina de la Zhengzhou, grupul american Apple a decis să își reducă estimările cu privire la numărul de telefoane iPhone 14 pe care le va livra. Reuters a dezvăluit luna trecută că producția de telefoane iPhone la Zhengzhou ar putea scădea cu până la 30% în luna noiembrie.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, centrul Chinei, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, este cea mai mare uzină din lume unde sunt produse telefoane iPhone.

În total, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone și în India dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producției globale.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autoritățile chineze, localitățile trebuie să acționeze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, cu măsuri precum carantine complete.

Uzinele din zonele afectate pot să continue să funcționeze cu condiția să opereze pe baza unui sistem de tip ,,buclă închisă", în cadrul căruia angajații trăiesc și muncesc în perimetrul uzinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
china