China întărește cenzura pe internet

China întărește cenzura pe internet
scris 10 ian 2019

Autoritățile chineze au făcut publice miercuri noile linii directoare în legătură cu conținutul video cenzurat pe internet, ca parte a campaniei lor împotriva informațiilor "dăunătoare", printre care critici la adresa partidului comunist, parodia imnului național sau "cultul banilor", relatează France Presse.

CSNA, o asociație de companii din sector sprijinită de guvern, a difuzat o listă cu 100 de tipuri de conținuturi ce ar trebui interzise de website-urile care publică videoclipuri, scrie Agerpres.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai bogat om din lume, divorțează CITEȘTE ȘI Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cel mai bogat om din lume, divorțează

Primele vizate de această cenzură sunt subiectele politice. Platformele de distribuție online nu pot afișa videoclipuri în care imnul chinez este parodiat, liderii partidului unic criticați sau independența insulei Taiwan încurajată.

Imaginile care venerează banii, înregistrările video "neverificate" ale unor manifestații sau adunări sau chiar cele care transmit o viziune "nesănătoasă" a căsătoriei și iubirii sunt de asemenea interzise.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
internet
cenzura