China la OMC: Restricțiile impuse de SUA aplicaților TikTok și WeChat încalcă regulamentul organizației

China la OMC: Restricțiile impuse de SUA aplicaților TikTok și WeChat încalcă regulamentul organizației
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2020

China a afirmat la o întâlnire de la Organizația Mondială a Comerțului că restricțiile impuse de Statele Unite aplicațiilor TikTok și WeChat încalcă regulamentul organizației, a declarat un oficial în domeniul comercial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Trump a ordonat blocarea descărcărilor de pe cele două aplicații mobile și a impus ByteDance, proprietara chineză a TikTok, să își vândă operațiunile din SUA unei companii americane, din motive de securitate națională. Cu toate acestea, judecători din SUA au pus sub semnul întrebării argumentele guvernului american, scrie News.ro.

FOTO Concurență în familia Porsche: Fiul lui Ferdinand Piech l-a recrutat pe fostul șef al VW, Matthias Muller, și pregătește de lansare noul automobil de lux electric CITEȘTE ȘI FOTO Concurență în familia Porsche: Fiul lui Ferdinand Piech l-a recrutat pe fostul șef al VW, Matthias Muller, și pregătește de lansare noul automobil de lux electric

Un reprezentant al Chinei a afirmat vineri, într-o ședință cu ușile închise, că măsurile ”încalcă în mod clar regulile OMC, restricționează serviciile comerciale transfrontaliere și încalcă principiile de bază și obiectivele sistemului comercial multilateral”, a declarat un oficial comercial apropiat situației.

Delegatul chinez a mai spus că incapacitatea SUA de a oferi dovezi concrete referitoare la motivele măsurilor reprezintă ”o încălcare clară” a regulilor.

La aceeași întâlnire, Statele Unite și-au apărat acțiunile, afirmând că acestea au rolul să atenueze riscurile privind securitatea națională, a spus sursa.

Anterior, guvernul a afirmat că datele utilizatorilor americani sunt accesate de guvernul chinez.

Biroul Reprezentantului pentru Comerț nu a comentat imediat. Un oficial al misiunii Chinei la OMC nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Declarația chineză nu va avea consecințe imediate, dar China ar putea depune o plângere oficială la OMC legată de acest conflict.

viewscnt
Afla mai multe despre
wechat
tiktok