China spune că ar saluta o extindere a prezenței producătorului american de cipuri Micron pe piața chineză

China spune că ar saluta o extindere a prezenței producătorului american de cipuri Micron pe piața chineză
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Ministrul Comerțului din China a spus președintelui Micron Technology că Beijingul va saluta o extindere a prezenței companiei americane de semiconductori pe piața chineză, semnalând o nouă dezghețare a relațiilor dintre primele două economii ale lumii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-o întâlnire de pe 1 noiembrie, ministrul Comerțului Wang Wentao i-a spus lui Sanjay Mehrotra, președinte și CEO al Micron Technology, că China va optimiza mediul pentru investițiile străine și va oferi garanții de servicii pentru întreprinderile străine, potrivit unei scurte declarații publicate vineri pe site-ul Ministerului Comerțului.

X/Twitter încearcă să vândă nume de utilizator la suprapreț CITEȘTE ȘI X/Twitter încearcă să vândă nume de utilizator la suprapreț

”Salutăm ca Micron Technology să continue să prindă rădăcini pe piața chineză și să obțină o dezvoltare mai bună sub premisa respectării legilor și reglementărilor chineze”, a adăugat Wang.

Destinderea vine la doar câteva luni după ce autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat că Micron nu a trecut de o evaluare a securității rețelei și a interzis operatorilor chinezi de infrastructură cheie să cumpere de la cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA, scrie News.ro.

Mișcarea Chinei împotriva lui Micron a fost văzută pe scară largă ca o reacție la eforturile Washingtonului de a restricționa accesul Beijingului la tehnologia cheie.

Anunțul a venit la doar o zi după ce națiunile bogate ale Grupului celor Șapte (G7) au convenit că vor căuta ”să reducă riscul, nu să se decupleze” de China și, în timp ce Washingtonul a făcut presiuni asupra aliaților săi să i se alăture pentru a restricționa exporturile de echipamente de semiconductori către China.

Întâlnirea de miercurea trecută dintre Wang și Mehrotra a fost în concordanță cu o reducere recentă a tensiunilor dintre Washington și Beijing, în timp ce oficiali din ambele țări lucrează pentru a organiza o întâlnire între președintele SUA Joe Biden și omologul său chinez Xi Jinping, la sfârșitul acestei luni, la Summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific de la San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
micron
cipuri