China vrea să aibă propria rețea de sateliți pentru o conexiune globală la internet

China vrea să aibă propria rețea de sateliți pentru o conexiune globală la internet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mar 2018

China a anunțat că va începe testarea unei vaste rețele de sateliți prin care să poată furniza internet în orice parte a globului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de rachete chinez, CASIC (China Aerospace Science and Industry Corp), va începe anul acesta să testeze o viitoare rețea de comunicații, scop în care va lansa mai mulți sateliți.

Primul satelit din proiectul numit Hongyun va fi lansat anul acesta pe orbita joasă a Pământului. Până în 2020 vor fi lansați primii patru sateliți, urmând ca restul sateliților să ajungă pe orbită până în 2022.

La finalul celor patru ani, Hongyun va fi compus din 156 de sateliți, care vor crea o rețea de comunicații ce va oferi viteze de conectare la internet de 500 MB/s, conform oficialilor chinezi.

SpaceX va lansa în acest week-end primii doi sateliții-prototip dintr-o flotă de aproape 12.000 de sateliți care vor furniza internet în orice colț al lumii CITEȘTE ȘI SpaceX va lansa în acest week-end primii doi sateliții-prototip dintr-o flotă de aproape 12.000 de sateliți care vor furniza internet în orice colț al lumii

Spre deosebire de majoritatea sateliților, care orbitează la 36.000 de kilometri deasupra Pământului, sateliții din cadrul proiectului Hongyun vor fi plasați la o înălțime de numai 1.000 de kilometri.

Reprezentanții CASIC spun că astfel vor putea oferi internet în orice zonă a lumii, fie că este vorba de deșert, pe vasele care traversează oceanele sau în avioanele de pasageri.

Anunțul companiei chineze vine la doar două săptămâni după ce SpaceX a început testarea unei viitoare rețele de comunicații ce va fi formată din 12.000 de sateliți care se vor deplasa continuu și în mod sincronizat în jurul planetei, pentru a acoperi în permanență orice loc de pe Pământ.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
internet
sateliti