Cipurile produse în Rusia au o rată a defectelor de 50%

Cipurile produse în Rusia au o rată a defectelor de 50%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 apr 2024

Forțată să-și dezvolte intern cipurile, Rusia se confruntă cu mari dificultăți tehnice, care face ca aproximativ jumătate din cipurile rezultate să fie defecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După sancțiunile internaționale impuse Rusiei, principalul producător rus de cipuri, Baikal Electronics nu a mai avut de unde să importe cipuri și a trecut la producerea internă a acestora.

Conform publicației ruse Vedomosti, Baikal se confruntă acum cu o rată foarte mare de defecte în încercarea de a-și dezvolta propriile cipuri, aproximativ jumătate dintre acestea ieșind defecte de pe banda de producție.

Datele a milioane de clienți AT&T au ajuns publice CITEȘTE ȘI Datele a milioane de clienți AT&T au ajuns publice

Două ar fi cauzele principale pentru această rată foarte mare a defectelor - echipamentele care nu sunt configurate corect și numărul mic de  tehnicieni instruiți corespunzător.

Baikal ar folosi o turnătorie chineză pentru dezvoltarea cipurilor. Asta pentru că niciun partener intern nu poate lucra cu tehnologii de fabricație a cipurilor de 28nm.

Înainte de invadarea Ucrainei și impunerea samțiunilor, Baikal importa cipuri produse de taiwanezii de la TSMC.

Rusia anunța în 2022 că vrea să devină independentă de tehnologia din vest și promitea investiții 43,3 miliarde de dolari pentru dezvoltarea cipurilor, cu scopul de a ajunge să poată produce cipuri de 28nm până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
rusia
baikal electronics