CIT Grup atrage venituri de 5 milioane euro din comercializarea produselor IT ca noi și refurbished

CIT Grup atrage venituri de 5 milioane euro din comercializarea produselor IT ca noi și refurbished
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Compania timișoreană CIT Grup, distribuitor pe nișa echipamentelor IT "ca noi și refurbished", își propune să realizeze venituri de 30 milioane lei în 2024. Compania își conturează strategia de creștere în jurul diversificării gamei de produse, ca și a canalelor de distribuție. În 2023, CIT Grup a realizat venituri de 25 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

CIT Grup,cu o activitate de 22 ani, a demarat o amplă strategie de creștere și dezvoltare a afacerilor, ce are la bază diversificarea gamei de produse.

Telekom România Mobile, venituri în creștere în T4: Operațiunile din România continuă să fie afectate de reducerile tarifelor de terminare a apelurilor mobile CITEȘTE ȘI Telekom România Mobile, venituri în creștere în T4: Operațiunile din România continuă să fie afectate de reducerile tarifelor de terminare a apelurilor mobile

Aproximativ 90% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție, pe segmentul business to business către distribuitori, export și companii românești, diferența fiind făcută de achizițiile făcute de persoane fizice online sau în magazinul fizic din Timișoara.

“Targetăm pentru 2024 un ritm anual de creștere de 20%, datorat în cea mai mare parte unui stoc permanent de aproximativ 100.000 de produse. Am dezvoltat în timp capacitatea de aprovizionare, astfel încât am comercializat până acum peste 3.3 milioane de produse, iar astăzi avem capacitatea logistică de a aduce orice produs sau echipament IT disponibil oriunde în lume”, nuanțează Dan Iliescu, CEO și fondator CIT Grup.

Principalele categorii de produse comercializate sunt calculatoare și laptopuri ca noi sau refurbished, stații de lucru (workstations) refurbished, monitoare, servere și imprimante, POS, UPS și software. Principalii clienți CIT Grup pe gama business sunt companii mici și medii care sensibile la costurile de achiziție a echipamentelor IT ce acționează în diverse industrii precum automotive, dezvoltare software, retail, pharma sau datacentere.

Produsele IT refurbished sunt echipamente IT de uz profesional, trecute printr-un sistem de selecție, testare (până la 41 de teste) și ambalare conform unor standarde specifice stabilite, (la furnizor, cu programe specifice de către CIT Grup, respectiv prin instalarea sistemului de operare Windows) și beneficiind de sisteme de operare Microsoft Refurbished, comercializate în condiții de garanție superioară celei oferită în cazul unui produs similar nou și la un preț cu 30-60% mai mic.  

CIT Grup deține un magazin cu o suprafață de 450 mp, un depozit de peste 5.000 mp în Timișoara și are în medie 100.000 de produse în stoc.

viewscnt
Afla mai multe despre
cit grup
it