Citigroup: Brexit-ul ar putea reduce veniturile și profitul Apple în următoarele două trimestre

Citigroup: Brexit-ul ar putea reduce veniturile și profitul Apple în următoarele două trimestre
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2016

Citigroup a redus estimările referitoare la veniturile și profitul Apple în următoarele două trimestre fiscale, din cauza posibilului impact al Brexit asupra cererii, dar și a perioadelor mai lungi între actualizările aduse iPhone, informație care a dus la scăderea cotațiilor acțiunilor companiei cu peste 1%, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca anticipează pentru Apple venituri de 41,19 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, sumă aflată în intervalul de 41-43 de miliarde de dolari prognozat de companie, dar sub nivelul de 42,2 miliarde de dolari estimat de Citigroup și de analiști intervievați de FactSet, scrie News.ro

Citi a redus și estimarea privind profitul pe acțiune al Apple de la 1,4 dolari la 1,35 dolari, aflată la nivelul inverior al intervalului vizat de companie, de 1,3-1,42 dolari pe acțiune și sub estimarea analiștilor de pe Wall Street, de 1,4 dolari pe acțiune.

Reducerea estimărilor de către Citi a avut loc pe fondul incertitudinilor macroeconomice, în special legate de Brexit, care ar putea influența negativ cererea.

Microsoft pregătește ultimul asalt asupra celor care încă nu au trecut la Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft pregătește ultimul asalt asupra celor care încă nu au trecut la Windows 10

Apple obține circa 2,3% din venituri în Marea Britanie, potrivit unei analize a veniturilor geografice ale companiei, efectuată de FactSet.

Un alt motiv al revizuirii este lungimea ciclului în care Apple înlocuiește iPhone-urile, potrivit analistului Jim Suva, care conform estimărilor sale a crescut la circa 28 de luni, de la 24 de luni în 2013. În următorii doi-trei ani, acest ciclu ar putea ajunge la 30-36 de luni.

Apple ar putea înregistra în acest an primul declin al vânzărilor de iPhone-uri, dar Suva crede că Apple va începe să se redreseze la sfârșitul lui 2017, după lansarea iPhone 8 și extinderea pe noi piețe, precum India.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
citigroup
brexit