Deutsche Telekom vrea să obțină 5 miliarde de euro din vânzarea turnurilor de telefonie mobilă din Germania

Deutsche Telekom vrea să obțină 5 miliarde de euro din vânzarea turnurilor de telefonie mobilă din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2016

Deutsche Telekom se pregătește să vândă mii de turnuri de telefonie mobilă din Germania pentru care vrea să obțină circa 5 miliarde de euro, în vederea obținerii de fonduri necesare investițiilor în rețelele europene, potrivit unor două surse apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania germană a numit băncile Goldman Sachs și Morgan Stanley pentru organizarea licitației, în toamnă, arată news.ro.

Reprezentanții Goldman Sachs, Morgan Stanley și Deutsche Telekom au refuzat să comenteze.

Grupul, care în 2012 a vândut divizia de turnuri de telefonie din SUA către compania Crown Castle, pentru 2,4 miliarde de dolari, nu este singurul operator care vinde infrastructură pentru a strânge capital și a reduce datoriile.

Vodafone, Orange și Telekom se bat pe contractul de telefonie mobilă și internet al Secretariatului General al Guvernului CITEȘTE ȘI Vodafone, Orange și Telekom se bat pe contractul de telefonie mobilă și internet al Secretariatului General al Guvernului

Telefonica Deutschland a convenit în aprilie vânzarea celor peste 2.300 de turnuri de telefonie companiei Telxius, înființată de grupul mamă Telefonica în acest an, pentru administrarea a 11.500 de turnuri din Spania, precum și a centrelor de date și a cablurilor submarine din țară.

Telecom Italia a anunțat în luna mai că va decide în câteva luni opțiunile pentru o participație de 60% pe care o mai deține la compania Infrastrutture Wireless Italiane.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche
telekom
germania
turnuri