Comisarul pentru Industrie al UE respinge afirmația că folosirea tehnologiei europene pentru 5G va întârzia instalarea rețelelor

Comisarul pentru Industrie al UE respinge afirmația că folosirea tehnologiei europene pentru 5G va întârzia instalarea rețelelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2020

Comisarul pentru Industrie al UE, Thierry Breton, a respins afirmația că folosirea tehnologiei europene 5G va întârzia construcția rețelelor, implicându-se în discuțiile tot mai tensionate din Germania legate de riscurile implicate de tehnologia grupului chinez Huawei, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs susținut duminică la conferința DLD din Munchen, Breton, fost ministrul de Finanțe în Franța, a avertizat autoritățile din Germania și alte țări că noua tehnologie 5G va necesita reglementări de securitate mai stricte față de generațiile anterioare, scrie News.ro.

”Impunerea unor condiții mai stricte nu va provoca întârzieri în construcția rețelelor 5G în Europa. Europa, inclusiv Germania, desigur, sunt în curs. Nu suntem și nu vom fi în întârziere cu instalarea 5G”, a spus Breton.

Tentative de fraude prin e-mailuri false; țintele sunt anunțate că ar fi vizitat site-uri pentru adulți CITEȘTE ȘI Tentative de fraude prin e-mailuri false; țintele sunt anunțate că ar fi vizitat site-uri pentru adulți

Avertismentul lui Breton contrastează cu comentariile ministrului german de Interne Horst Seehofer, care a declarat săptămâna trecută că în cazul excluderii companiilor chineze construcția rețelelor 5G va fi amânată cu cel puțin 5-10 ani.

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel sunt divizați dacă să susțină sau nu o propunere a partenerilor de coaliție social-democrați care, dacă va fi aprobată, ar bloca accesul Huawei la rețeaua 5G.

Guvernul cancelarului Merkel, ca toată Europa, este presat de Statele Unite să interzică Huawei, al cărei echipament ar conține ”intrări ascunse” care ar permite guvernului chinez să spioneze alte țări.

În discursul său, Breton nu a cerut în mod explicit interzicerea accesului Huawei la rețeaua 5G, afirmând: ”Orice companie, europeană sau nu, va fi binevenită, cu condiția să respecte regulile europene. Nu vom construi o fortăreață europeană”, a afirmat Breton.

Apelul său în favoarea unor frunizori europeni, cum ar fi Nokia și Ericsson, și de adoptare a unor reglementări mai stricte de securitate va fi pe placul oponenților companiei chineze.

Afirmațiile lui Breton sunt similare cu cele ale președintelui francez Emmanuel Macron și ale altor lideri, ca Europa să nu depindă de China și Statele Unite în privința infrastructurii strategice care ar putea fi utilizată ca garanție geopolitică în viitor.

Huawei neagă acuzațiile administrației Trump referitoare la riscul de spionaj chinez.

Ambasadorul chinez în Germania, Ken Wu, a indicat luna trecută că Beijingul ar putea reacționa dacă Huawei va fi exclusă de la construcția rețelelor 5G, referindu-se la milioanele de automobile pe care Germania le comercializează pe piața chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
thierry breton
5g