Comisia Europeană lansează astăzi o vânătoare de bug-uri cu premii de până la 25.000 euro

Comisia Europeană lansează astăzi o vânătoare de bug-uri cu premii de până la 25.000 euro
scris 23 ian 2019

Comisia Europeană oferă premii de până la 25.000 de euro programatorilor care identifică vulnerabilități de securitate în cazul unor soluții software cu sursă deschisă folosite de instituțiile Uniunii Europene.

Vânătoarea de bug-uri începe oficial astăzi și se adresează dezvoltatorilor care identifică vulnerabilități în cazul unui grup de 15 soluții software cu sursă deschisă (open source), care sunt folosite la scară largă de instituțiile UE.

Premiile variază între 3.000 și 25.000 de euro pentru fiecare vulnerabilitate critică depistată. Dezvoltatorii care oferă și o soluție pentru remedierea vulnerabilităților de securitate primesc un bonus de 20%.

Jocurile Free to Play au generat venituri de 88 de miliarde de dolari în 2018 CITEȘTE ȘI Jocurile Free to Play au generat venituri de 88 de miliarde de dolari în 2018

În total, sunt oferite premii în valoare de 838.000 de euro, printre aplicațiile selectate în vederea identificării de vulnerabilități regăsindu-se Notepad++, Filezilla, playerul VLC și softul de arhivare-dezarhivare 7-Zip. Lista completă poate fi consultată aici.

Aceasta este a doua vânătoare de bug-uri organizată de Comisia Europeană, după un program-pilot derulat în 2017.

Concursul cu premii este lansat în cadrul proiectului EU-FOSSA 2 (Free and Open Source Software Auditing), prin care Comisia urmărește să asigure și să îmbunătățească securitatea programelor IT cu sursă deschisă folosite de instituțiile europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanatoare de buguri
comisia europeana
concurs
premii
programatori
vulnerabilitati de securitate