Companii mari de tehnologie contestă în justiție o interdicție impusă temporar de Trump privind angajarea lucrătorilor străini în timpul pandemiei de coronavirus

Companii mari de tehnologie contestă în justiție o interdicție impusă temporar de Trump privind angajarea lucrătorilor străini în timpul pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2020

Companii mari de tehnologie, între care Amazon.com și Facebook, au înregistrat luni un document într-un proces întentat de o asociație mare de afaceri, care contestă o interdicție temporare impusă de președintele Donald Trump față de intrarea în SUA a lucrătorilor străini, pentru a proteja locurile de muncă pentru americani în timpul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentul înregistrat în procesul intentat în California de National Association of Manufacturers, care reprezintă 14.000 de companii, argumentează că restricționarea vizelor va afecta companiile americane, îi vor determina pe angajatori să angajeze lucrători în afara Statelor Unite și vor dăuna și mai mult economiei americane care are deja probleme, scrie News.ro.

Traian Băsescu, anunțat la Primăria București CITEȘTE ȘI Traian Băsescu, anunțat la Primăria București

Trump a emis în iunie o proclamație prezidențială care suspendă intrarea în SUA a unei serii de lucrători străini până la sfârșitul acestui an, măsură despre care administrația afirmă că va elibera locuri de muncă pentru șomerii americani, pe fondul crizei economice provocată de pandemie.

Între cei afectați de interdicția temporară se află lucrători calificați care intră în țară cu vize H-1B și manageri și lucrători specializați care sunt transferați în cadrul unei companii cu vize L. Ambele tipuri de vize sunt folosite de companiile din sectorul tehnologiei. Interdicția lui Trump blochează și accesul lucrătorilor cu vize H-2B, cu excepția celor din lanțurile de aprovizionare cu alimente.

Potrivit companiilor de tehnologie, proclamația președintelui poate provoca daune ireparabile afacerilor americane, lucrătorilor și economiei, fiind bazată pe presupunerea că va proteja lucrătorii americani.

”Competitorii globali din Canada, China și India, printre alții, profită de oportunitatea de a atrage persoane bine pregătite, inovatoare. Iar companiile americane încearcă să se adapteze, angajând talentele necesare pentru a lucra în afara țării”, arată documentul.

Între cele 52 de companii semnatare ale documentului se află Apple, Microsoft, Netflix și Twitter. Acest document a fost depus și în cadru unui alt proces, înregistrat în Washington, D.C.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucratori straini
trump
amazon
facebook