Șeful Trezoreriei SUA: TikTok nu-și poate continua activitatea în forma actuală

Șeful Trezoreriei SUA: TikTok nu-și poate continua activitatea în forma actuală
scris 10 aug 2020

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, susține că aplicația video TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, nu poate continua în forma actuală colectarea datelor cetățenilor SUA pe scară largă, iar Trezoreria are instrumentele necesare pentru a remedia situația, transmite Reuters.

Mnuchin a refuzat să comenteze în privința negocierilor dintre Microsoft și TikTok, arată Agerpres.

Duminică, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că și Twitter Inc a abordat ByteDance pentru a-și exprima interesul în achiziționarea operațiunilor din SUA ale aplicației video, deși experții pun la îndoială capacitatea Twitter de a aduna finanțarea necesară pentru o potențială tranzacție.

Vânzările de iPhone ar putea scădea cu până la 30% din cauza restricțiilor adoptate de Statele Unite CITEȘTE ȘI Vânzările de iPhone ar putea scădea cu până la 30% din cauza restricțiilor adoptate de Statele Unite

Este puțin probabil ca Twitter să poată depăși oferta Microsoft Corp și să finalizeze o astfel de achiziție, după ce joi președintele american Donald Trump a semnat un decret ce interzice în 45 de zile orice tranzacție cu ByteDance.

Șeful statului face referire la o "urgență națională" privind aplicația specializată pe distribuirea de conținut video pe care o acuză, fără dovezi, că își spionează utilizatorii americani în folosul Beijingului, într-un context de tensiuni comerciale și politice cu China. Interdicția vizează și platforma WeChat, deținută de gigantul Tencent.

Capitalizarea de piață a rețelei sociale Twitter se apropie de 30 de miliarde de dolari, aproape la fel că valoarea activelor pe care trebuie să le vândă TikTok, iar Twitter va avea nevoie de capital suplimentar pentru a finanța tranzacția, susțin sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
tiktok