Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume

Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume
scris 24 nov 2018

Valoarea acțiunilor Microsoft la finalul zilei de vineri era la cel mai înalt nivel din toate tipurile, însumând 753,34 miliarde de dolari.

Microsoft devine, astfel, cea mai valoroasă companie din lume, din punctul de vedere al capitalizării la bursă, depășind Apple, care valorează acum 746,82 miliarde de dolari.

Compania condusă de Satya Nadella este acum mai valoroasă decât Apple, Amazon (736,62 miliarde) și Alphabet (725,52 miliarde).

Microsoft și Apple lucrează împreună pentru rezolvarea problemelor de compatibilitate ale aplicației iCloud pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft și Apple lucrează împreună pentru rezolvarea problemelor de compatibilitate ale aplicației iCloud pentru Windows 10

Microsoft nu a mai fost în apropierea Apple la bursă din 2010. Investitorii se așteaptă ca divizia de business a companiei să meargă bine în continuare, cu produsele Office 365 și Azure ca performeri principali.

Investitorii sunt preocupați de scăderea ritmului de creștete a grupului FANG (Facebook, Apple, Netflix, Google) și se preocupă acum mai mult de serviciile cloud ale Microsoft care cresc puternic și se bazează pe abonamente, ceea ce înseamnă o volatilitate mai mică.

Cheltuielile pe zona aplicațiilor de enterpise sunt așteptate să crească anul viitor cu 8,3%, conform Gartner.

viewscnt
Afla mai multe despre
mirosoft
apple
amazon
google
facebook
alphabet
bursa