Conturile Facebook pot fi securizate prin intermediul aplicațiilor de autentificare

Conturile Facebook pot fi securizate prin intermediul aplicațiilor de autentificare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2018

Autentificarea în doi pași pe Facebook nu mai depinde de numărul de telefon al utilizatorilor, ci se poate realiza și cu ajutorul codurilor generate de aplicațiile de autentificare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook și-a îmbunătățit opțiunea de securizare a conturilor prin intermediul telefoanelor mobile, numită și autentificare în doi pași. Această formă de securizare adaugă un strat suplimentar de securitate, pe lângă autentificarea cu nume și parolă, prin necesitatea unui cod temporar.

Până acum, al doilea pas din cadrul acestei forme de autentificare consta în trimiterea unui cod pe SMS pe care utilizatorul trebuia să-l introducă în momentul logării pe Facebook pentru a-și confirma identitatea.

Acum, Facebook adaugă posibilitatea generării acelui cod prin intermediul aplicațiilor specializate în coduri de autentificare, cum este Google Authenticator sau Duo Security. În locul codului primit prin SMS, utilizatorul trebuie să deschidă aplicația de autentificare care-i va genera automat codul necesar logării.

AFP: Zuckerberg nu a convins prin scuzele prezentate europenilor CITEȘTE ȘI AFP: Zuckerberg nu a convins prin scuzele prezentate europenilor

Vechea opțiune, care consta în codurile primite prin SMS rămâne valabilă, utilizatorii putând opta între aceasta și generarea codurilor cu ajutorul aplicațiilor specializate. Date fiind problemele de securitate ale mesajelor mobile, aplicațiile de autentificare reprezintă soluția mai sigură pentru utilizatori.

Chiar sistemul folosit de Facebook pentru a trimite SMS-uri a avut mai multe probleme în ultima vreme. Printre acestea, trimiterea din cauza unu bug de mesaje care nu aveau legătură cu procesul de logare și chiar postarea pe wall-ul utilizatorului, fără acordul acestora, a mesajelor din SMS-urile respective.

Cu aceeași ocazie, Facebook a și simplificat procesul de configurare a autentificării în doi pași, acesta fiind acum mai simplu și mai accesibil inclusiv utilizatorilor cu mai puține cunoștințe tehnice.

Autentificarea în doi pași se poate activa din secțiunea „Security and Login” a pagini de setări Facebook. Acolo există opțiunea numită „Use two-factor authentication”, unde utilizatorii pot alege între SMS-uri și aplicații de autentificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate
google