Cortana pentru Android și iOS - închisă

Cortana pentru Android și iOS - închisă
scris 1 apr 2021

Din cauza numărului mic de utilizatori, Microsoft a decis să renunțe la versiunea de iOS și Android a propriului asistent digital.

Fără glumă, începând de la 1 aprilie, aplicația Cortana pentru Android și iOS, precum și toate facilitățile acesteia disponibile pentru serviciile terțe, au încetat să mai fie disponibile și să beneficieze de suport.

Pentru că nu a avut în spate un întreg ecosistem care să o propulseze, cum se întâmplă în cazului lui Siri și Google Assistant, Cortana nu a reușit să atragă un număr semnificativ de utilizatori, motiv pentru care Microsoft și renunță să o mai ofere pe Android și iOS.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Închiderea Cortana nu vine ca un șoc, fiind anunțată încă din iulie 2020. Chiar și așa, asistentul celor de la Microsoft, lansat în noiembrie 2018, a avut o viață surprinzător de scurtă, cel puțin pe cele două platforme mobile.

Cortana continuă să existe pe Windows 10 și în cadrul platformei cloud Microsoft 365, unde încearcă să se facă utilă în cadrul unor servicii precum Teams sau Outlook.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

În fapt, Microsoft spune că dezvoltarea Cortana se va concentra acum pe abilitățile pe care aceasta le va oferi utilizatorilor Microsoft 365, ca un motiv în plus ca aceștia să folosească serviciile cloud ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cortana
android
ios