Creatorii Pokemon Go vor să construiască un joc în care realitatea augmentată va fi în jurul sunetului

Creatorii Pokemon Go vor să construiască un joc în care realitatea augmentată va fi în jurul sunetului
scris 19 sep 2017

Niantic, dezvoltatorul extrem de popularului joc Pokemon Go, lucrează la un titlul nou, în care sunetul ca juca un rol important.

Vorbind despre viitorul jocurilor de realitate augmentată, Phil Keslin, Chief Technology Officer la Niantic, creatorul lui Pokemon Go, a lăsat să se înțeleagă că viitorul joc pe care Niantic îl va lansa va oferi o experiență diferită, în sensul că sunetul va lua locul indicațiilor vizuale.

Phil Keslin a vorbit despre “factorul ciudățenie” pe care mersul pe stradă cu telefonul ținut fix în față ochiului îl aduce, cum este cazul celor care joacă Pokemon Go și care urmăresc pe ecran indicațiile vizuale.

FOTO Facebook a lansat în premieră funcția”Safety Check” pentru România, după furtuna puternică din vestul țării CITEȘTE ȘI FOTO Facebook a lansat în premieră funcția”Safety Check” pentru România, după furtuna puternică din vestul țării

Keslin a spus că, așa cum sute de mii de oameni merg pe stradă cu căștile în urechi pe stradă, fără a fi considerați ciudați, la fel jocurile de realitate augmentată pot deveni mai naturale, dacă holbarea la ecran este înlocuită de ascultarea la căști.

Niantic a mai experimentat cu funcțiile audio în trecut. Înainte de Pokemon Go, compania americană a lansat Ingress, un joc care oferea jucătorilor indicații printr-o combinație de indicii venite de la senzorii telefonului și prin intermediul sunetului.

Keslin nu a dat alte detalii legate de viitorul joc al celor de la Niantic însă și-a arătat convingerea că sunetul va juca un rol important în avalanșa de jocuri construite pe baza realității augmentate care vor apărea în anii următori.

viewscnt
Afla mai multe despre
pokemon go
niantic
realitate augmentata