Creșterea numărului de clienți în SUA va duce afacerile Qualitance la 7 milioane de euro anul viitor

Creșterea numărului de clienți în SUA va duce afacerile Qualitance la 7 milioane de euro anul viitor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 oct 2015

Qualitance QBS, furnizor de servicii de consultanță și testare software, și-a propus pentru anul viitor creșterea afacerilor la 7 milioane de euro, de la 4,5-5 milioane de euro în acest an, susținută de numărul mai mare de proiecte aflate în derulare în SUA, a declarat Radu Constantinescu, unul dintre asociații firmei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În 2014, compania a consemnat afaceri de 13,3 milioane de lei, în creștere cu 60% față de anul precedent, iar profitul net a urcat cu 130%, la 1,7 milioane de lei, conform datelor disponibile pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice.

Asociații firmei sunt Ioan Iacob (director general) – 50% și Radu Constantinescu (director financiar) – 50%.

Iacob spune că extinderea Qualitance în SUA a contribuit la creșterea afacerilor companiei din ultimii ani. Astfel, în 2013 cota veniturilor generate de clienți din SUA a fost de 15%, a urcat la 35% în 2014 și se va apropia de 50% în acest an.

“În 2016 vrem să depășim pragul de 50% pe piața nord-americană. Comparativ cu Europa, unde clienții sunt companii mari, cum ar fi Deutsche Telekom, în SUA clienții vin din zona start-up-urilor IT”, a spus Constantinescu.

Avansul afacerilor a fost însoțit și de creșterea numărului de salariați, care în acest an a urcat la 150, pentru ca în 2016 să ajungă la 120. De altfel, Qualitance QBS a închiriat noi spații în Opera Center, dublând suprafața, la 1.200 metri pătrați.

Dezvoltarea de aplicații software generează 40% din cifra de afaceri, serviciile de testare a aplicațiilor software contribuie cu 30%, iar 30% provine din servicii de infrastrucutură IT (cloud, virtualizare).

Compania are din 2014 două birouri în SUA, deschise în parteneriat în Silicon Valley și New York, înființate pentru a coordona activitățile derulate pe piața americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualitance
afaceri
estimare