Criza cipurilor se va prelungi până în 2024, crede Intel

Criza cipurilor se va prelungi până în 2024, crede Intel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2022

Problemele pentru producătorii de cipuri și toate industriile care depind de acestea vor continua încă cel puțin doi ani, conform datelor pe care le au cei de la Intel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pat Gelsinger, șeful Intel, spune că firma americană se așteaptă ca actuala criză a cipurilor să se prelungească până în 2024. Asta înseamnă încă doi ani cu stocuri reduse și timpi mari de așteptare pentru comenzi.

Livrările de smartphone-uri au scăzut în primul trimestru al anului CITEȘTE ȘI Livrările de smartphone-uri au scăzut în primul trimestru al anului

Companiile producătoare de cipuri nu pot să-și extindă capacitățile de producției, pentru a face față nivelului actual de cerere, din cauza lipsei unor piese esențiale în procesul de producție, susține CEO-ul companiei americane.

Anterior, Intel estimase că lucrurile vor reveni la normal în ceea ce privește producția de cipuri la începutul anului viitor.

Din cauza crizei de cipuri, au de suferit multe industrii ale căror produse se bazează pe acestea, printre care se numără industria auto și cea de dispozitive electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipuri
intel