Cum poate fi instalat cel mai nou update major de Windows 10, înainte de a fi lansat oficial

Cum poate fi instalat cel mai nou update major de Windows 10, înainte de a fi lansat oficial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2017

Windows 10 Creators Update, a doua actualizare majoră a celui mai nou sistem de operare Microsoft, poate fi instalată încă de pe acum, chiar dacă oficial aceasta nu a fost încă lansată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficial, Microsoft va începe să livreze Creators Update pentru Windows 10 începând cu 11 aprilie. Asta nu înseamnă că toți utilizatorii îl vor putea instala în acel moment. Va fi o tranziție treptată, care ar putea dura săptămâni sau chiar luni.

Vestea bună este că cei care nu au răbdare să aștepte livrarea oficială prin Windows Update, pot descărca și instala noua actualizare manual. Asta pentru că Microsoft a publicat pe site-ul oficial un instrument care facilitează descărcarea și instalarea manuală a update-ului.

Instrumentul în cauză se numește Update Assistant și poate fi descărcat de aici. Acesta va verifica compatibilitatea sistemului (care nu ar trebui să fie o problemă, din moment ce Windows 10 este deja instalat pe PC-ul respectiv) și purcede la descărcarea și instalarea tuturor fișierelor necesare.

Smartphone-ul Huawei P10, lansat pe piața românească. Cât va costa CITEȘTE ȘI Smartphone-ul Huawei P10, lansat pe piața românească. Cât va costa

Procesul în sine poate dura 10 - 20 de minute, în funcție de puterea de procesare a fiecărui sistem. La sfârșitul procesului, va fi necesară restartarea calculatorului pentru finalizarea instalării.

Există și posibilitatea instalării “pe curat” a noului update pentru Windows 10 - fără păstrarea setărilor și fișierelor vechi. Pentru asta, poate fi descărcat kit-ul complet de instalare de aici.

Creators Update aduce îmbunătățiri pe partea de creație grafică, în special în zona 3D, acolo unde Microsoft vine inclusiv cu o nouă versiune a aplicației Paint, refăcute special în acest sens.

La ultimul recensământ oficial, Windows 10 avea peste 400 de milioane de utilizatori.

Cum poate fi instalat cel mai nou update major de Windows 10, înainte de a fi lansat oficial

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10