D-Link lansează un router 5G care poate atinge 3 Gbps

D-Link lansează un router 5G care poate atinge 3 Gbps
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 ian 2019

Producătorul taiwanez de echipamente de rețea D-Link a prezentat un router cu suport 5G care va putea fi folosit de furnizorii de internet pentru a-și implementa serviciile mai ușor și mai ieftin în zonele în care este dificilă instalarea fibrei optice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DWR-2010 5G NR este un router cu patru antene care poate înlocui cu succes tradiționalele rețele wireless prin prisma vitezelor oferite. Producătorul spune că vitezele de transfer pot ajunge la 3 Gbps.

De asemenea, DWR-2010 5G NR va fi un router ușor se configurat. O conexiune la rețeaua de energie și o cartelă 5G este tot ce va avea nevoie utilizatorul pentru a crea o rețea de apartament pe baza unei conexiuni de date super rapide.

Noul router D-Link oferă suport VoLTE și va include posibilitatea configurării de la distanță, opțiune utilă în special pentru providerii de internet care le oferă utilizatorilor router și care le permite acestora să rezolve problemele de suport raportate de client.

Dell lansează noul laptop de business Latitude 7400 CITEȘTE ȘI Dell lansează noul laptop de business Latitude 7400

Tot pentru furnizorii de internet va fi important faptul că vor putea folosi routerele 5G în locul tradiționalei deja fibrei optice pentru o instalare mai ușoară și mai ieftină a conexiunilor de internet în special în zonele mai izolate.

D-Link nu a precizat însă prețul router-ului DWR-2010 5G NR care va fi disponibil din a doua parte a acestui an.

Alături de noul router, D-Link a anunțat și alte echipamente de rețea și din zona IoT, cel mai interesant dintre acestea fiind un senzor de apă care se conectează la WiFi pentru a anunța utilizatorul când detectează scurgeri pe țevi.

WiFi Water Sensor va fi compatibil cu Google Assistant și putea fi cumpărat cu 50 de dolari undeva în primul trimestru al anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
d-link
router
5g