Dacă iPhone 15 urmează să fie un upgrade minor, versiunea următoare poate aduce schimbări majore

Dacă iPhone 15 urmează să fie un upgrade minor, versiunea următoare poate aduce schimbări majore
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 ian 2023

Dacă iPhone 15 urmează să fie un upgrade minor, versiunea următoare, ce va fi lansată în 2024, ar putea aduce schimbări majore de design.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple lucrează deja la iPhone 16, pentru care încearcă să ascundă sub ecran sistemul cu camere infraroșu Face ID, conform publicației sud-coreene The Elec, care are un bun istoric privind corectitudinea informațiilor dezvăluite despre activitatea companiei americane.

Mai mulți producători de smartphone-uri au încercat până acum să ascundă sub ecran camera frontală, pentru a obține un ecran care să acopere cât mai mult din partea frontală a dispozitivelor.

Apple a început testarea iPhone 15 CITEȘTE ȘI Apple a început testarea iPhone 15

Însă, acest lucru s-a făcut cu o scădere a calității fotografiilor realizate, din cauza că nu s-a găsit o soluție viabilă pentru a estompa deformările generate de ascunderea lentilei sub un alt strat de sticlă.

În cazul iPhone-urilor, unde securitatea dispozitivelor depinde de acuratețea cu care utilizatorul este recunoscut de camerele cu infraroșu ale sistemului Face ID, situația este și mai complicată, motiv pentru care Apple nu făcut această schimbare până acum.

Versiunile Pro ale seriei iPhone 16 ar urma să fie primele modele care vor ascunde camerele de la Face ID sub ecran. Apple va încerca să ofere, astfel, o motivație în plus pentru achiziționarea celor mai scumpe smartphone-uri ale seriei.

Asta înseamnă că bretonul celor două modele iPhone 16 Pro va fi mai mic. Singura componentă care va mai estompa ecranul acestora va fi camera foto frontală.

Gigantul american nu se va opri aici, ci va urmări ca, eventual, să ascundă și camera frontală sub ecran. Când va reuși acest lucru, smartphone-urile companiei vor scăpa, în sfârșit, de infamul breton.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 16
face id