Defense Engineering, companie afiliată UTI, devine partener unic în România al Bohemia Interactive Simulations, dezvoltator global de soluții de training pentru forțe armate

Defense Engineering, companie afiliată UTI, devine partener unic în România al Bohemia Interactive Simulations, dezvoltator global de soluții de training pentru forțe armate
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 28 nov 2018

Defense Engineering, companie afiliată UTI, a încheiat recent un contract de colaborare prin care devine furnizor unic în România pentru aplicațiile software și pentru serviciile de training prin simulare oferite de compania Bohemia Interactive Simulations (BISim), din Cehia. Prin intermediul acestui parteneriat, Defense Engineering va putea furniza pe piața locală servicii de antrenament pentru forțe combatante și de securitate, folosind aplicații software de ultimă generație, integrate cu sisteme de armament reale, folosite în teatre de operațiuni, însă eliminând costurile cu muniția, întrucât toate scenariile se derulează într-un mediu virtual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Defense Engineering are o reputație bună formată prin livrarea de soluții tehnologice către clienți din domeniul militar", spune Rusmat Ahmed, Vicepreședinte Senior și liderul echipei de vânzări pentru zona Europa, Orientul Mijlociu și Africa a BISim.

Defense Engineering va comercializa un sistem de training folosit de 50 de armate din întreaga lume.

"Parteneriatul cu BISim ne va oferi posibilitatea să ne îmbogățim portofoliul de soluții, în scopul punerii la dispoziție către Forțele Sistemului Național de Apărare și către partenerii euro-atlantici a unor servicii de top. Ne propunem să promovăm capabilitățile de training prin simulare realizate de BISim și să integrăm soluția proprie de JISR (Joint Intelligence Surveillance & Reconnaisance) în mediul virtual VBS pentru a crea un produs de training prin simulare imersiv”, susține Sergiu Ghindă, Director General al Defense Engineering.

UTI Grup devine partener al Smiths Detection în România și estimează achiziții de echipamente de peste 5 milioane de euro în anul 2019 CITEȘTE ȘI UTI Grup devine partener al Smiths Detection în România și estimează achiziții de echipamente de peste 5 milioane de euro în anul 2019

Sistemul VBS3 este folosit de sute de mii de militari din toată lumea pentru training prin simulare. Acesta se bazează pe un mediu virtual de mare detaliu, care asigură o gamă variată de instrumente pentru a facilita repetiții ale unor misiuni reale și training asupra procedurilor tactice și operaționale. Folosind Analiza Post Acțiune și simularea în detaliu a unor situații și locații, soluția software BISim îi poate învăța pe militari să gândească tactic, să ia decizii și să-și îmbunătățească comunicarea cu camarazii înainte de a trece la exercițiile din teren.

Gama extinsă de capabilități și funcționalități a sistemului VBS3 a fost dobândită în urma a peste 17 ani de dezvoltări, care au generat un sistem bazat pe scenarii cât mai apropiate de realitate, care să reducă trainingul negativ și să aibă un impact important asupra repetițiilor de dinainte de misiuni. Sistemul VBS3 este folosit în sute de training-uri realizate de militari din peste 50 de armate din toată lumea.

Bohemia Interactive Simulations (BISim) este o companie internațională, înființată în 2001, în Cehia, care dezvoltă soluții software pentru training prin simulare destinate militarilor, forțelor și firmelor de securitate. BISim folosește tehnologii de tip joc de ultimă generație, iar echipa sa de ingineri dezvoltă produse software de înaltă fidelitate, destinate aplicațiilor militare, comercializate la prețuri foarte avantajoase.

Defense Engineering este o companie afiliată UTI care a implementat proiecte de apărare complexe, naționale și NATO, unele dintre acestea în parteneriat cu companii de top la nivel mondial: Leonardo, Lockheed Martin, ULTRA ELECTRONICS TCS, Elbit, Opgal. Portofoliul Defense Engineering include și cercetarea și dezvoltarea de concepte și aplicații destinate domeniului militar, anul acesta fiind lansată pe piață soluția JISR (Joint Intelligence Surveillance and Reconnaisance), ca parte a conceptului integrat C4ISR.

viewscnt
Afla mai multe despre
uti
parteneriat
aparare