Departamentul de Justiție SUA a anunțat că sistemele sale de e-mail au fost accesate de hackeri care au piratat compania de software SolarWinds

Departamentul de Justiție SUA a anunțat că sistemele sale de e-mail au fost accesate de hackeri care au piratat compania de software SolarWinds
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2021

Departamentul de Justiție a anunțat, miercuri, că sistemele sale de email au fost accesate de hackeri care au piratat compania de software SolarWinds, acesta fiind un nou indiciu al gravității atacului cibernetic care a zguduit Washingtonul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amploarea atacului cibernetic împotriva Departamentului de Justiție nu este clară, dar ar putea fi semnificativă. Departamentul, care are peste 100.000 de angajați într-o serie de agenții de aplicare a legii, inclusiv FBI, Agenția de combatere a drogurilor și Serviciul Șerifilor din SUA, a anunțat într-un comunicat că 3% din cutiile poștale Office 365 ar putea să fi fost accesate, scrie News.ro.

Departamentul de Justiție nu are indicii că ar fi afectate sistemele clasificate. Însă accesarea mai multor mii de e-mailuri a celei mai importante organizație naționale de aplicare a legii ar putea oferi informații hackerilor străini.

ANRE: peste 50% dintre consumatorii de electricitate pot fi încadrați în categoria consumatorilor vulnerabili. Majoritatea celorlalți au optat deja pentru piața concurențială CITEȘTE ȘI ANRE: peste 50% dintre consumatorii de electricitate pot fi încadrați în categoria consumatorilor vulnerabili. Majoritatea celorlalți au optat deja pentru piața concurențială

Departamentul joacă un rol cheie în eliminarea spionilor străini, aplicarea sancțiunilor și combaterea corupției. În special, justiția a întreprins recent acțiuni din ce în ce mai agresive împotriva hackerilor străini, desecretizâbd o serie de acuzații împotriva spionilor cibernetici ruși, chinezi și iranieni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA de acum două luni.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiție, Marc Raimondi, a refuzat să pună o cifră precisă a numărului de e-mailuri vizate.

Atacul a fost descoperit cu o zi înainte de Crăciun - la aproape două săptămâni după ce Reuters a relatat pentru prima dată că hackeri suspectați că acționează în numele Rusiei au intrat în rețelele guvernamentale americane.

Rusia a negat responsabilitatea pentru campania de hacking, care a fost descrisă drept una dintre cele mai sofisticate operațiuni descoperite în ultimii ani.

Hackerii în cauză au reușit să obțină acces la o mulțime de agenții guvernamentale prin modificarea software-ului de monitorizare a rețelei vândut de SolarWinds din Austin, Texas. Experții în securitate cibernetică au declarat că o evaluare completă a accesărilor ar putea dura luni sau chiar mai mult.

viewscnt
Afla mai multe despre
departamentul de justiție
hackeri