Dezvoltatorii francezi de aplicații au dat Apple în judecată

Dezvoltatorii francezi de aplicații au dat Apple în judecată
scris 3 aug 2022

Un grup de dezvoltatori francezi de aplicații pentru iPhone a dat Apple în judecată pentru comisioanele pe care compania le percepe prin App Store.

Apple continuă să aibă probleme din cauza comisioanelor pe care le percepe de la aplicațiile livrate prin App Store. De data aceasta, compania este dată în judecată de mai mulți dezvoltatori din Franța care s-au organizat într-un grup și au intentat o acțiune comună.

Printre dezvoltatorii din grupul format se numără Société du Figaro, L’Équipe 24/24 și GESTE, o asociație a publisherilor francezi.

Google își optimizează aplicațiile pentru tablete CITEȘTE ȘI Google își optimizează aplicațiile pentru tablete

Dezvoltatorii se plâng că Apple oprește comisionul de 15% / 30% din vânzările realizate de aplicații, dincolo de taxa anuală de 99 de dolari percepută dezvoltatorilor și că nu oferă o alternativă la App Store.

Aceștia acuză Apple că le ia din venituri și obstrucționează inovația. Obstrucționarea inovației este o temă veche, pe care și alte companii sau autorități de reglementare au folosit-o când a venit vorba de regulile impuse de Apple pentru App Store.

De altfel, pentru procesul intentat în California, dezvoltatorii francezi sunt reprezentați în instanță de Hagens Berman, o firmă americană de avocatură, ce are la activ mai multe victorii împotriva gigantului american.  Hagens Berman a obținut anul trecut o înțelegere în valoare de 100 de milioane în urma altui proces cu Apple și a dat, din nou, Apple în judecată în urmă cu câteva săptămâni, cerând 1 miliard pentru presupus comportament anticoncurențial în cazul Apple Pay.

Acuzarea cere ca Apple să ofere alternative la App Store, să nu mai impună restricții pentru microtranzacții și să nu crească comisionul actual cel puțin trei ani de acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
ios
app store