Amazon lucrează la un robot domestic care ar putea fi lansat anul viitor

Amazon lucrează la un robot domestic care ar putea fi lansat anul viitor
scris 24 apr 2018

Gigantul american Amazon ar putea începe să vândă de anul viitor primul său robot care să joace rolul unui asistent al familiei.

Robotul se va numi Vesta, nume ales după zeița protectoare a căminului din mitologia romană. Acesta ar putea fi primul robot casnic cu funcții complexe comercializat la scară largă.

Informația vehiculată de Bloomberg este susținută și de o serie de anunțuri de angajare pe posturi ce țin de robotică în cadrul Lab126 a celor de la Amazon, divizie care se ocupă cu cele mai avangardiste proiecte ale companiei.

Funcțiile exacte ale robotului nu sunt cunoscute, însă se știe că acesta este dotat cu senzori, camere video și software-ul aferent care îi permit să navigheze prin casă asemenea unei mașini autonome pe străzi.

Amazon adaugă o componentă Blockchain serviciilor sale web CITEȘTE ȘI Amazon adaugă o componentă Blockchain serviciilor sale web

Surse anonime care au cunoștințe despre proiectul Amazon au declarat că Vesta va fi testat anul acesta de unii dintre angajații companiei în propriile case și că lansarea oficială ar putea avea loc anul viitor.

Cel mai cunoscut așa-zis robot casnic de până acum este Roomba, aspiratorul lansat de iRobot în 2002.

Piața roboților de „larg consum” este așteptată să crească la 15 miliarde de dolari până în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
robot