HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain

HTC va lansa un smartphone bazat pe tehnologia Blockchain
scris 16 mai 2018

HTC și-a anunțat intenția de a lansa un smartphone care folosește tehnologia Blockchain, urmând a fi unul din primii producători importanți de smartphone-uri care să producă un astfel de produs.

Anunțul a fost făcut de șeful diviziei care se ocupă de casca de realitate virtuală Vive, Phil Chen, cel care conduce și echipa care lucrează la smartphone-ul bazat pe Blockchain. În cadrul conferinței Consensus 2018 de la New York, conferință dedicată inițiativelor din domeniul Blockchain, Chen a anunțat că viitorul smartphone al companiei se va numi Exodus.

Exodus va oferi un portofel electronic universal și suportul hardware necesar pentru monede virtuale și aplicații descentralizate. Vor putea fi tranzacționate cele mai importante crypto-monede, inclusiv Bitcoin și Etherium.

În viziunea HTC, smartphone-urile sale vor constitui noduri ale unei rețele bazate pe tehnologia Blockchain, în care utilizatorii vor putea tranzacționa monede virtuale între ei, fără a apela la vreun intermediar.

FOTO Startup-ul UiPath, fondat de doi români, evaluat recent la peste 1 miliard de dolari, deschide un birou la Cluj-Napoca, după ce a cumpărat platforma unei firme locale controlată de un român emigrat în SUA CITEȘTE ȘI FOTO Startup-ul UiPath, fondat de doi români, evaluat recent la peste 1 miliard de dolari, deschide un birou la Cluj-Napoca, după ce a cumpărat platforma unei firme locale controlată de un român emigrat în SUA

Deși nu a fost anunțat un preț pentru viitorul smartphone cu suport Blockchain al companiei Taiwaneze, Phil Chen a spus că HTC ia în considerare posibilitatea achiziționării acestuia inclusiv cu monede virtuale.

HTC nu este primul producător important care plănuiește lansarea unui astfel de smartphone. Huawei cochetează cu aceeași idee și este o chestiune de timp până când și alți producători de smartphone-uri vor urma acest trend.

Primul smartphone bazat pe tehnologia Blockchain se numește Finney, este produs de compania elvețiană Sirin Labs și costă 1.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain
smartphone
htc