Pentagonul folosește tehnici de inteligență artificială furnizate de Google

Pentagonul folosește tehnici de inteligență artificială furnizate de Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2018

Tehnologiile Google din domeniul inteligenței artificiale au fost contractate de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentagonul va folosi AI-ul Google pentru a analiza imaginile transmise de drone. Inteligența artificială a gigantului american va marca anumite imagini, care vor fi ulterior studiate de o echipă de analiști.

Google, care a avut până acum grijă ca tehnologia sa să nu fie folosită în scopuri militare, a ținut să menționeze că proiectul în care este implicat vizează doar aspecte ce țin de apărare.

Reprezentanții Google dau asigurări că implicarea în astfel de programe este discutată în cadrul companiei înainte de a se lua o decizie privind implicarea sau refuzarea unei oferte venite din partea armatei.

Inteligența artificială poate reproduce vocea umană în mai puțin de un minut CITEȘTE ȘI Inteligența artificială poate reproduce vocea umană în mai puțin de un minut

De altfel, după ce a achiziționat compania britanică DeepMind în 2014, gigantul american a instituit un set de reguli etice tocmai pentru a se asigura că tehnologia sa nu este folosită abuziv.

Cu toate astea, conform unor surse anonime din cadrul Google, mai mulți angajați ai companiei și-au exprimat revolta când au aflat că tehnologia la care lucrează va fi folosită în scopuri militare.

Prin contractul cu Departamentul de apărare, Google furnizează Pentagonului librăriile API ale programului TensorFlow, cel care include mai multe instrumente de învățare mecanică și viziune computerizată.

Contractul implică divizia de cloud a celor de la Google, companie care se luptă cu Microsoft și Amazon pentru a câștiga cât mai multe licitații ale guvernului american pentru servicii de stocare online.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pentagon
drone
inteligenta artificial
ai