Peste 3 milioane de smartphone-uri vândute anul trecut în România. Samsung - lider de piață, Allview - scădere 40%. Când vor fi introduse primele modele 5G

Peste 3 milioane de smartphone-uri vândute anul trecut în România. Samsung - lider de piață, Allview - scădere 40%. Când vor fi introduse primele modele 5G
scris 12 apr 2018

Piața telefoanelor inteligente din România a stagnat în 2017, după câțiva ani de creștere rapidă, volumul livrărilor fiind de 3,1 milioane de unități, în scădere cu aproape 4% față de anul precedent, în timp ce valoarea de piață a fost similară cu cea din 2016, de 687 milioane dolari.

Rezultatul a fost dezamăgitor pentru mulți furnizori, având în vedere economia în plină dezvoltare a României, care a crescut cu 7% în 2017, potrivit unei analize International Data Corporation (IDC).

"Românii cumpără telefoane mai sofisticate", spune Alexandra Rotaru, analist IDC. "Acum sunt preferate dispozitivele 4G, cu ecrane mai mari. Redresarea economică s-a reflectat într-o mișcare spre telefoanele din intervalul de preț de 200-300 dolari, precum și spre modelele premium, care sunt acum cele două dintre cele mai importante categorii ca și volum pe piața smartphone-urilor. "

Samsung și-a păstrat poziția de lider pe piața românească de smartphone-uri. Așa cum se înâmplă în multe țări din Europa Centrală și de Est, grupul sud-coreean este concurat puternic de chinezii de la Huawei, care și-au mărit vânzările în România în 2017, în ultimle 3 luni ale anului trecut având o cotă de piață de peste 20% din piața smartphone-urilor.

Samsung Romania: În acest an vor fi vândute în România mai multe smartphone-uri. Clienții români sunt foarte pretențioși CITEȘTE ȘI Samsung Romania: În acest an vor fi vândute în România mai multe smartphone-uri. Clienții români sunt foarte pretențioși

Relansarea smartphone-urilor Nokia a avut succes în România, unde noua gamă de telefoane mobile cu Android avut 4,8% din piață, cea mai mare cotă din Europa Centrală și de Est.

Pe o piață extrem de competitivă, producătorul local Allview a înregistrat o scădere a livrărilor de smartphone-uri cu 40% în 2017, comparativ cu 2016. Conform sursei citate, portofoliul Allview, majoritatea fiind dispozitive 3G, ar fi fost ocolit de consumatori, care au optat pentru modele 4G cu ecrane mai mari de la producătorii internaționali.

Majoritatea românilor achiziționează telefoane dual-SIM, care reprezintă aproape trei sferturi din segmentele de telefon inteligent și de pe piață. Potrivit prognozei IDC, piața smartphone-urilor din România va crește moderat începând cu acest an, primele modele 5G urmând a fi introduse în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane
nokia
samsung