Divizia Digitală a Orange România se mută înapoi la Telekom România Mobile

Divizia Digitală a Orange România se mută înapoi la Telekom România Mobile
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 mar 2023

Parte din Divizia Digitală a Orange România, mutată integral în octombrie 2021, în contextul vânzării rețelelor fixe către grupul francez, se mută înapoi la Telekom România Mobile, anunță Gabriel Trăistaru, Digital Director.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"După aproape un an și jumătate în Orange Group, am decis să mă întorc la Telekom România Mobile. Am fost foarte recunoscător că aproape toată echipa mea a acceptat să mă urmeze înapoi. Așadar, începând cu 1 februarie 2023, Divizia Digitală, care în octombrie 2021 s-a mutat integral la Orange, se mută acum înapoi la Telekom România Mobile", anunță acesta.

Orange Romania, liderul local al pieței de telecomunicații, a devenit recent acționar direct la fostul Telekom Romania Communications, în prezent Orange Romania Communications, în urma finalizării fuziunii companiei cu Orange Oro Holding, societate înregistrată în Cipru.

Orange Oro Holding a fost un vehicul creat de către grupul francez Orange pentru preluarea acțiunilor deținute de grupul elen OTE la fostul Telekom Romania Communications, respectiv 54,01% din capitalul social al operatorului de telecomunicații fixe.

În noiembrie 2021, Telekom Romania Communications și Orange au ajuns la o înțelegere pentru preluarea operațiunilor aferente rețelelor fixe de către grupul francez, fiind astfel confirmate informațiile anunțate de Profit.ro.

FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având \ CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având "funcția de reparabilitate inclusă". Prețul pentru România

Prețul de achiziție, de 295,6 milioane euro - sau 268 milioane euro fără datorii – a oferit companiei preluate o valoare implicită de 497 milioane de euro.

Ulterior, grupul francez Orange a cerut o rambursare parțială din costul achiziției rețelelor fixe ale grupului Telekom România, de anul trecut, urmărind o reducere de 24 de milioane de euro.

În urma fuziunii, Orange Romania Communications este controlată acum de Orange Romania - 54,01% și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) - 45,99%.

CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Capitalul Orange România Communications - majorat cu valoarea mai multor terenuri ale statului

Profit.ro a anunțat, în ianuarie, că MCID a primit două oferte pentru furnizarea de servicii de consultanță și de informare juridică în procesul de fuziune dintre Orange Romania Communications și Orange Romania, în scopul elaborării unei strategii de răspuns și de identificare a opțiunilor pe care le are în calitate de acționar minoritar semnificativ, astfel încât să își protejeze interesele și să maximizeze rezultatele obținute în urma procesului de integrare și fuziune.

Ofertele au fost depuse de asocierile formate din Toncescu și Asociații SPRL (lider), KPMG Tax și KPMG Advisory, respectiv Stratulat Albulescu SPRL (lider), Valorem Management Consulting și Arthur D. Little.

Contractul a fost estimat la 4 milioane de lei (fără TVA) și se va încheia la 31 decembrie 2023, potrivit informațiilor MCID.

Orange România este controlată de Atlas Services Belgium - 99,2% și Radcom Inv - 0,8%. Asociații Radcom Inv sunt Liliana Monica Dogaru - 50% și Computerland Romania - 50%, societate deținută integral de omul de afaceri Nicolae Badea.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
orange romania
fuziune
telekom romania