Documente ale Meta arată că 100.000 de copii sunt hărțuiți sexual zilnic pe platformele sale

Documente ale Meta arată că 100.000 de copii sunt hărțuiți sexual zilnic pe platformele sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook și Instagram au parte zilnic de hărțuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulțilir”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dosarul judiciar făcut public include mai multe acuzații împotriva companiei, bazate pe informațiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaților Meta și comunicările dintre angajați. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram, scrie News.ro.

„TikTok e o problemă de siguranță națională”. Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea aplicației pe telefoanele angajaților statului UPDATE Precizările companiei CITEȘTE ȘI „TikTok e o problemă de siguranță națională”. Vicepreședintele ANCOM cere interzicerea aplicației pe telefoanele angajaților statului UPDATE Precizările companiei

„Acesta este genul de lucru care enervează Apple până la punctul de a amenința că ne va scoate din App Store”, s-a înfuriat un angajat Meta, potrivit documentelor. Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost abordată prin Instagram, ca mărturie în fața Congresului SUA, la sfârșitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.

Dosarul este cel mai recent dintr-un proces inițiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susține că rețelele sociale ale Meta au devenit piețe pentru prădătorii de copii. Raúl Torrez, procurorul general al statului, a acuzat Meta că le permite adulților să găsească, să trimită mesaje copiilor și să apeleze la grooming-ul sexual (n.r. - ademenirea de către un adult a unui copil, pentru a fi supus abuzurilor sexuale).. Compania a negat afirmațiile din proces, declarând:„Ne caracterizează greșit munca folosind citate selective și documente special selectate”.

Meta a emis o declarație ca răspuns: „Vrem ca adolescenții să aibă online experiențe sigure, adecvate vârstei și avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei și pe părinții lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme și angajând oameni care și-au dedicat cariera pentru a menține tinerii în siguranță și a-i sprijini online.”

O prezentare internă din 2021 despre siguranța copiilor a fost, de asemenea, menționată în proces. Un slide a afirmat că Meta este „subiestimată în ceea ce privește sexualizarea minorilor pe IG, notabilă în comentariile sexualizate la conținutul postat de minori”

Gigantul Tata Steel închide furnale și taie 3.000 de locuri de muncă în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Gigantul Tata Steel închide furnale și taie 3.000 de locuri de muncă în Marea Britanie

Plângerea subliniază, de asemenea, preocupările angajaților Meta cu privire la siguranța copiilor. Într-un chat intern Meta din iulie 2020, un angajat a întrebat: „Ce facem în mod special în ceea ce privește groomig-ul sexual (ceva despre care tocmai am auzit că se întâmplă des pe TikTok)?” Potrivit plângerii, el a primit un răspuns: „Undeva între zero și neglijabil”.

Declarația Meta menționează, de asemenea, că compania a făcut „pași importanți pentru a preveni ca adolescenții să experimenteze contacte nedorite, în special din partea adulților”.

Procesul din New Mexico urmează unei investigații Guardian din aprilie, care a descoperit modul în care Meta nu reușește să raporteze sau să detecteze utilizarea platformelor sale pentru traficul de copii. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, modul în care Messenger, serviciul de mesagerie privată al Facebook, este folosit ca platformă pentru traficanți pentru a comunica pentru a cumpăra și a vinde copii.

Angajații Meta au discutat despre utilizarea Messenger „pentru a coordona activitățile de trafic” și a facilita „fiecare etapă de exploatare umană (recrutare, coordonare, exploatare) este reprezentată pe platforma noastră”, conform documentelor incluse în dosar.

Cu toate acestea, un e-mail intern din 2017 descrie opoziția executivă față de scanarea Facebook Messenger pentru „conținut dăunător”, deoarece ar plasa serviciul „într-un dezavantaj competitiv față de alte aplicații care ar putea oferi mai multă confidențialitate”, se arată în proces.

În decembrie, Meta a primit critici pe scară largă pentru că a implementat criptarea end-to-end pentru mesajele trimise pe Facebook și prin Messenger.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
documente
facebook