Dropbox lucrează la un manager de parole

Dropbox lucrează la un manager de parole
scris 8 iun 2020

Dropbox testează un manager de parole care va folosi infrastructura cloud a companiei pentru sincronizarea parolelor între dispozitive.

Dropbox a publicat o nouă aplicație în magazinul oficial pentru Android, numită Dropbox Passwords. Acesta poate fi descărcată din Play Store de oricine, însă utilizarea este posibilă doar pe bază de invitație.

Deși nu se poate folosi fără invitație, caracteristicile aplicației, expuse de prezentarea și imaginile care o însoțesc în Play Store, sunt cele ale unui veritabil manager de parole.

Mark Zuckerberg va analiza schimbări ale politicii privind conținutul, care au permis menținerea unor postări controversate ale lui Donald Trump CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg va analiza schimbări ale politicii privind conținutul, care au permis menținerea unor postări controversate ale lui Donald Trump

Dropbox Passwords va facilita salvarea, generarea și sincronizarea parolelor. Cel mai probabil, accesul și sincronizarea vor necesita un cont Dropbox. De asemenea, datele vor fi criptate.

Dropbox va intra astfel pe o piață aglomerată, însă pe care nu se va lovi de nume mari. Cele mai populare servicii de acest gen sunt 1Password, LastPass și Dashlane. Unele dintre acestea folosesc chiar accesul la conturile de Dropbox pentru stocarea și sincronizarea datelor.

Managerul de parole se încadrează în strategia aplicată de Dropbox în ultimii ani. Compania a adăugat treptat diverse servicii, în special pentru conturile plătite, încercând să creeze un plus de valoare prin care să-și păstreze clienții.

Nu este clar deocamdată dacă noul serviciu va fi oferit tuturor utilizatorilor sau va fi disponibil doar pentru conturile de business.

viewscnt
Afla mai multe despre
dropbox
parole