Acțiunile Apple au șters declinul provocat de pandemie și au atins un nou maxim record

Acțiunile Apple au șters declinul provocat de pandemie și au atins un nou maxim record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 iun 2020

Acțiunile Apple au șters tot declinul provocat de pandemia de Covid-19 și au închis la maximul istoric, un semnal optimist pentru industria de smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este prima dată din 12 februarie când compania urcă la un nou maxim bursier după ce, la începutul anului, Apple a avut zece închideri record.

Acțiunile gigantului amercan au urcat, vineri, cu 2,9%, la 331,5 de dolari. Capitalizarea bursieră a compania a atins, astfel, 1.437 miliarde de dolari.

S&P estimează un declin de 5,5% al economiei românești în acest an. Deficitul bugetar va urca la 8% din PIB, chiar dacă pensiile nu vor fi majorate cu 40% CITEȘTE ȘI S&P estimează un declin de 5,5% al economiei românești în acest an. Deficitul bugetar va urca la 8% din PIB, chiar dacă pensiile nu vor fi majorate cu 40%

Apple a întâmpinat dificultăți în ultimele luni, în contextul în care pandemia și restricțiile aferente au condus la închiderea magazinelor..

Analiștii sunt însă destul de optimiști în ceea ce privește evoluția viitoare, în condițiile în care magazinele se redeschid, iar încrederea consumatorilor este în revenire, potrivit MarketWatch.

Apple, care a fost obligată să închidă magazinele în Statele Unite și Europa din cauza pandemiei, a oferit discounturi pentru iPhone 11 în China și a introdus pe piață un nou model SE cu preț scăzut, pentru a atenua impactul scăderii cererii de smartphone-uri în lume.

Apple va lansat anul acesta primele telefoane 5G. Lansarea noului model de iPhone, organizată de obicei în luna septembrie, ar putea fi amânată cu cel puțin o lună, pe fondul perturbării lanțurilor de aprovizionare..

Unii analiști văd însă amânarea lansării ca pe o oportunitate, în contextul în care piața de smarphone-uri este în scădere, iar economia globală, per ansamblu, trece printr-o perioadă grea. Prețurile ridicate și întârzierile în dezvoltarea rețelelor 5G ar putea trage în jos vânzările de telefoane 5G în următoarele luni, potrivit analistului Edison Lee de la Jefferies.

Astfel, amânarea lansării iPhone 12 până în trimestrul al patrulea ar putea fi o mutare favorabilă pentru compania americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
smartphone
iphone
actiuni apple
iphone 12
apple 5g
apple pandemie