DuckDuckGo a implementat un AI care răspunde la întrebări

DuckDuckGo a implementat un AI care răspunde la întrebări
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mar 2023

Cel mai nou produs online care intră în hora modelelor lingvistice este DuckDuckGo, acesta având acum un AI care caută răspunsuri pe Wikipedia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DuckDuckGo anunță DuckAssist, un instrument de AI, lansat deocamdată în stadiu de test, care va fi disponibil atât în browser-ele web, cât și în aplicația motorului de căutare.

Când depistează că utilizatorul a adresat o întrebare motorului de căutare, DuckAssist va interveni automat și va da acestuia opțiunea de a verifica Wikipedia. Dacă utilizatorul dorește acest lucru și apasă butonul Ask, DuckAssist va căuta pe enciclopedie și va sintetiza un răspuns.

Meta nu mai dă bani pentru Reels CITEȘTE ȘI Meta nu mai dă bani pentru Reels

DuckAssist va ajunge, la un moment dat, să aibă mai multe surse și să caute răspunsurile și în alte părți, precum Enciclopedia Britannica. Pentru moment, însă, acesta se bazează pe Wikipedia.

Instrumentul celor de la DuckDuckGo se bazează pe modele lingvistice precum cel care stă la baza ChatGPT și Anthropic, dezvoltat de Google.

Cu toate astea, compania spune că intimitatea utilizatorilor va fi protejată - nu va partaja informații prin care utilizatorii pot fi identificați și nu va oferi datele acestora pentru antrenarea chatboților dezvoltați de OpenAI și Google.

În acest sens, spre deosebire de OpenAI, Microsoft și, în curând Google, utilizatorul nu este forțat să se logheze într-un cont pentru a folosi noul instrument de AI oferit de DuckDuckGo.

viewscnt
Afla mai multe despre
duckduckgo
ai
wikipedia
duckassist