Elon Musk a desființat consiliul de administrație al Twitter

Elon Musk a desființat consiliul de administrație al Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Elon Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter, după ce a preluat controlul asupra companiei, iar miliardarul a devenit ”unicul director al Twitter”, potrivit unui document depus la autoritățile de reglementare, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dosarul companiei precizează că toți membrii anteriori ai consiliului de administrație al Twitter, inclusiv directorul executiv recent demis Parag Agrawal și președintele Bret Taylor, nu mai sunt directori ”în conformitate cu termenii acordului de fuziune”, scrie News.ro.

Binance, cea mai mare platformă pentru schimbul de criptomonede din lume, a investit 500 milioane dolari în achiziția Twitter de către Elon Musk CITEȘTE ȘI Binance, cea mai mare platformă pentru schimbul de criptomonede din lume, a investit 500 milioane dolari în achiziția Twitter de către Elon Musk

Musk, conform dosarului, a devenit ”unicul director al Twitter”.

Decizia, deși nu este surprinzătoare, evidențiază modul în care cel mai bogat om din lume și-a consolidat rapid controlul asupra uneia dintre cele mai influente platforme de socializare, având puține verificări, sau chiar deloc, în ceea ce privește puterea sa asupra companiei, comentează CNN.

Aproape imediat după ce Musk și-a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter, joi, miliardarul a concediat cel puțin patru dintre directorii săi de top, inclusiv Agrawal.

Noul proprietar Twitter intenționează să regândească politicile companiei de moderare a conținutului și interdicțiile permanente pentru utilizatorii care au încălcat anterior politicile platformei, inclusiv cele care îl vizează pe fostul președinte american Donald Trump, deși a declarat în weekend că nu au fost luate încă decizii majore.

De asemenea, se preconizează că Musk plănuiește un val de concedieri în cadrul companiei.

Musk are o reputație de antreprenor inovator, însă este cunoscut și pentru comportamentul imprevizibil și controversat. În acest weekend, Musk a fost criticat pentru că a postat pe Twitter un link către o teorie a conspirației referitoare la atacul violent care l-a vizat pe Paul Pelosi, soțul președintei Camerei Reprezentanților Statelor Unite, Nancy Pelosi.

Musk a șters ulterior tweet-ul.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter