Elon Musk anunță propria companie TruthGPT

Elon Musk anunță propria companie TruthGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2023

Celebrul antreprenor Elon Musk a confirmat înființarea unei companii de inteligență artificială și a vorbit despre obiectivul acesteia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un interviu pentru Fox News, Elon Musk a recunoscut că și-a înființat propria companie specializată în inteligență artificială și spune că vrea să creeze o alternativă la OpenAI și Google.

Antreprenorul are de gând să numească viitorul chatbot-ul TruthGPT, iar scopul acestuia va fi acela de a căuta mereu să spună adevărul și să înțeleagă natura universului.

Elon Musk a înființat o nouă companie de AI CITEȘTE ȘI Elon Musk a înființat o nouă companie de AI

Musk este conștient că pornește cu întârziere în această cursă și că rivalii săi, mai ales Open AI și Microsoft, au deja un avantaj important.

Recent, s-a aflat că Elon Musk a depus actele pentru înființarea unei companii numite X.AI, specializate în inteligență artificială. Pentru această companie, antreprenorul a cumpărat deja mii de plăci video care să ajute la procesarea sarcinilor de AI.

Viitorul chatbot al lui Elon Musk ar putea fi antrenat cu ajutorul cantității enorme de date deținute de Twitter, însă, asta ar putea să însemne că răspunsurile chatbot-ului ar putea depinde de calitatea postărilor de pe rețeaua socială.

Musk a finanțat Open AI la începuturile companiei, însă, a renunțat după ce nu a primit conducerea acesteia.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
ai
truthgpt