Elon Musk: Inteligența artificială ar putea transforma omul într-o specie pe cale de dispariție

Elon Musk: Inteligența artificială ar putea transforma omul într-o specie pe cale de dispariție
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 nov 2018

Unul dintre posibilele scenarii ale viitorului este ca omul să fie marginalizat de inteligența artificială, la fel cum omul a procedat cu alte specii de primate, crede Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Musk, devenit unul dintre cei mediatizați antreprenori din lume datorită aspirațiilor îndrăznețe ale companiilor sale, spune că este doar o chestiune de timp până când inteligența artificială o va depăși pe cea biologică.

Umanitatea ar trebui să fie foarte atentă la cum dezvoltă AI-ul și cum îl va proiecta în viitor, avertizează Musk, pentru că în cazul în care omul va gestiona prost acest aspect, ar putea deveni o specie pe cale de dispariție.

Acesta dă exemplul relației dintre om și celelalte primate și spune că specia mai inteligentă va încerca să-și creeze un mediu proprice propriei existențe, fără a ține cont sau chiar știind că face rău celorlalte specii.

Facebook investește 5 milioane de euro pentru susținerea presei locale din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Facebook investește 5 milioane de euro pentru susținerea presei locale din Marea Britanie

Același lucru, spune Musk, se poate întâmpla și în relația dintre om și AI, doar că AI-ul va fi în poziția dominantă iar omul în locul maimuței. “Este doar unul din scenariile posibile”, a spus Musk.

Una dintre companiile lui Elon Musk, numită Neuralink, are ca scop crearea unei interfețe prin care omul să comunice direct cu AI tocmai pentru a atenua din diferența de inteligență care se va crea între cei doi.

Neuralink încearcă să creeze o interfață electrod - neuron la nivel micro, o tentativă considerată de unii experți nerealistă și imposibil de realizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
ai
elon musk