Elon Musk: Inteligența artificială ar putea transforma omul într-o specie pe cale de dispariție

Elon Musk: Inteligența artificială ar putea transforma omul într-o specie pe cale de dispariție
scris 27 nov 2018

Unul dintre posibilele scenarii ale viitorului este ca omul să fie marginalizat de inteligența artificială, la fel cum omul a procedat cu alte specii de primate, crede Elon Musk.

Musk, devenit unul dintre cei mediatizați antreprenori din lume datorită aspirațiilor îndrăznețe ale companiilor sale, spune că este doar o chestiune de timp până când inteligența artificială o va depăși pe cea biologică.

Umanitatea ar trebui să fie foarte atentă la cum dezvoltă AI-ul și cum îl va proiecta în viitor, avertizează Musk, pentru că în cazul în care omul va gestiona prost acest aspect, ar putea deveni o specie pe cale de dispariție.

Acesta dă exemplul relației dintre om și celelalte primate și spune că specia mai inteligentă va încerca să-și creeze un mediu proprice propriei existențe, fără a ține cont sau chiar știind că face rău celorlalte specii.

Facebook investește 5 milioane de euro pentru susținerea presei locale din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Facebook investește 5 milioane de euro pentru susținerea presei locale din Marea Britanie

Același lucru, spune Musk, se poate întâmpla și în relația dintre om și AI, doar că AI-ul va fi în poziția dominantă iar omul în locul maimuței. “Este doar unul din scenariile posibile”, a spus Musk.

Una dintre companiile lui Elon Musk, numită Neuralink, are ca scop crearea unei interfețe prin care omul să comunice direct cu AI tocmai pentru a atenua din diferența de inteligență care se va crea între cei doi.

Neuralink încearcă să creeze o interfață electrod - neuron la nivel micro, o tentativă considerată de unii experți nerealistă și imposibil de realizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
ai
elon musk