Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter

 Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter
scris 15 apr 2022

 Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter.

Fondurile deținute de Vanguard au ajuns la 82,4 milioane de acțiuni, reprezentând 10,3% din total acțiuni, conform WSJ.

Elon Musk a oferit 43 de miliarde de dolari pentru preluarea Twitter, dar la câteva ore de la apariția informației a spus că nu este sigur că va putea cumpăra compania de social media, transmite CNBC.

Musk a făcut declarațiile la conferința TED2022 de la Vancouver, la doar câteva ore după ce a dezvăluit într-un document depus joi la autoritățile de reglementare că a oferit 54,20 dolari pe acțiune pentru a cumpăra platforma de socializare.

Penny depășește în România borna de 1 miliard de euro în privința vânzărilor și își continuă extinderea, cea mai agresivă la nivelul grupului REWE, cu încă 30 de magazine CITEȘTE ȘI Penny depășește în România borna de 1 miliard de euro în privința vânzărilor și își continuă extinderea, cea mai agresivă la nivelul grupului REWE, cu încă 30 de magazine

Twitter a confirmat că a primit oferta, care evaluează acțiunile mult mai jos decât cei 70 de dolari pe unitate atinși vara trecută, dar a spus că membrii consiliul său de administrație trebuie să o analizeze.

Potrivit miliardarului, oferta este ”cea mai bună și finală” a lui.

Musk a spus că dacă va putea cumpăra compania și să o retragă de la bursă, ar dori să mențină cât mai mulți acționari implicați, cât permite această structură. Chiar dacă, în calitate de cel mai bogat om din lume, a spus că ”și-o permite din punct de vedere tehnic”, dar ”nu-mi pasă deloc de economie”.

Întrebat de Chris Anderson de la TED dacă existaă un ”Plan B”, dacă oferta sa actuală va fi respinsă, Musk a spus că ”există”. A refuzat să detalieze.

În ciuda averii sale vaste, multe dintre activele lui Musk nu sunt lichide, lăsând unii analiști să se întrebe cum ar furniza el fondurile dacă oferta sa ar fi acceptată.

Anderson a întrebat dacă are ”finanțarea asigurată”, făcând aluzie la tweetul infam al lui Musk, când a spus că va retrage Tesla de la bursă, ceea ce l-a pus mai târziu în conflict cu Comisia pentru bursă și valori mobiliare a SUA.

”Am suficiente active. Pot să o fac dacă va fi posibil”, a spus Musk.

El a adăugat, referindu-se la mesajul privat anterior al Tesla, ”finanțarea a fost de fapt asigurată”.

Musk și-a prezentat, de asemenea, viziunea pentru Twitter, dacă va reuși să obțină controlul asupra companiei.

”Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el, asemănând Twitter cu ”o piață de facto a orașului”.

El a recunoscut necesitatea unui anumit nivel de moderare a conținutului, cum ar fi apelurile explicite la violență și a spus că serviciul va trebui să respecte legile țărilor în care operează. Dar, a spus el, și-ar dori să vadă politicile și algoritmul platformei să fie mult mai deschise și mai accesibile, astfel încât oamenii să le poată critica și să-și exprime preocupările. El a spus că, dacă un tweet este modificat într-un fel, ar trebui să fie atașate informații care să explice de ce.

Twitter atașează deja linkuri către politicile sale atunci când elimină sau etichetează o postare care încalcă regulile sale.

În general, Musk a spus că ”time-out-urile” sunt preferabile interdicțiilor permanente. El a spus că o altă prioritate ar fi eliminarea de pe platforma a ”roboților de spam și înșelătorie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter