Epic a făcut apel la decizia din procesul cu Apple

Epic a făcut apel la decizia din procesul cu Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 sep 2021

Producătorul de jocuri, Epic, care s-a declarat dezamăgit de hotărârea judecătorului în procesul cu Apple, a făcut apel la scurt timp după anunțarea sentinței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Epic Games a depus apel la decizia dată vineri în procesul cu Apple, cerând ca o curte superioară să analizeze întreg cazul și sperând că, astfel, va reuși să răstoarne decizia din prima instanță.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Nu au fost făcute publice, deocamdată, temeiurile legale pe baza cărora Epic crede că decizia de vineri este una nedreaptă.

Judecătorul a considerat că nici Apple și nici Epic nu au încadrat corect litigiul și că, în fapt, neînțelegerea dintre cele două companii are loc în cadrul pieței de jocuri mobile.

Făcând această precizare, judecătorul a considerat că Apple este departe de a deține monopolul în piața de jocuri mobile și că, astfel, acuzațiile Epic sunt lipsite de temei. Producătorul de jocuri a fost obligat să plătească daune pentru nerespectarea condițiilor impuse de Apple pentru sistem de plăți din App Store.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Pe de altă parte, judecătorul spune că Apple se implică în politici anticoncurențiale atunci când interzice dezvoltatorilor de jocuri și aplicații să ofere utilizatorilor alternative la propriul sistem de plăți. Drept urmare, conform acestei hotărâri, Apple va trebui să permită dezvoltatorilor să ofere alternative privind plățile.

Plățile făcute prin alte sisteme decât cel din App Store, vor vitregi Apple de comisionul de 15%-30% pe care-l percepe din toate vânzările.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic
proces
apple