Estimări financiare precaute făcute de Foxconn, furnizorul Apple, din cauza deficitului global de semiconductori

Estimări financiare precaute făcute de Foxconn, furnizorul Apple, din cauza deficitului global de semiconductori
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2021

Foxconn, furnizorul Apple, estimează că deficitul global de semiconductori va continua până în a doua jumătate a anului 2022 și că veniturile sale din livrările de dispozitive electronice, inclusiv smartphone-uri, vor scădea în trimestrul patru cu peste 15%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele companiei, Liu Young-way, a declarat în timpul unei conferințe telefonice că Foxconn este precaută referitor la perspectivele sale privind veniturile din 2022, invocând incertitudinile legate de pandemia de coronavirus, inflația, tensiunile geopolitice și lanțurile de aprovizionare. Anterior, Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume, a raportat o creștere cu 20% a profitului în trimestrul trei, scrie News.ro.

”Dacă n-at fi dost deficitul de aprovizionare, perspectivele pentru trimestrul al patrulea ar fi putut fi mai bune”, a spus el, adăugând că oferta de cipuri pentru gestionarea energiei a rămas strânsă și o criză globală a cipurilor ar putea dura mai mult decât previziunile sale anterioare, făcute în trimestrul al doilea.

”În ceea ce privește perspectivele pentru anul viitor, vom fi relativ precauți în estimările noastre”, a adăugat Liu.

Veniturile Telekom, în scădere generată de schimbarea strategiei de a se axa pe vânzarea de abonamente și mai puțin pe pachete care includ terminale mobile. Baza de clienți continuă să crească pentru al șaselea trimestru la rând CITEȘTE ȘI Veniturile Telekom, în scădere generată de schimbarea strategiei de a se axa pe vânzarea de abonamente și mai puțin pe pachete care includ terminale mobile. Baza de clienți continuă să crească pentru al șaselea trimestru la rând

Penuria de cipuri din ultimul an, inițial din cauza cererii vertiginoase de smartphone-uri și gadgeturi personale în timpul pandemiei, s-a extins în industria auto și a perturbat producția companiilor, de la Apple la GM.

Foxconn a declarat anterior că a simțit doar un mic impact al crizei, dar a avertizat că creșterea cazurilor de Covid-19 în Asia ar putea afecta lanțul său de aprovizionare.

Pe lângă prognoza scăderii veniturilor diviziei sale de electronice de larg consum, care include telefoane inteligente, Foxconn a spus că se așteaptă ca veniturile generale din trimestrul patru să scadă între 3% și 15% în această perioadă.

Analiștii au anticipat o scădere de 11%, conform estimărilor firmei Refinitiv.

WhatsApp va adăuga mai mult control pentru funcția \ CITEȘTE ȘI WhatsApp va adăuga mai mult control pentru funcția "last seen"

Totuși, Foxconn a spus că se așteaptă ca deficitul de aprovizionare în Asia de Sud-Est să scadă în această lună și în următoarea.

Compania a făcut aceste estimări după un al treilea trimestru puternic, în care veniturile au crescut cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajutate de cererea puternică de smartphone-uri, care a rămas stabilă în pofida problemelor de aprovizionare.

Profitul net a crescut la 36,98 miliarde de dolari taiwanezi (1,33 miliarde de dolari), depășind estimarea cRefinitiv, de 31,73 miliarde de dolari.

Analiștii au spus că se așteptau ca vânzările robuste de iPhone-uri să stimuleze afacerile Foxconn în trimestrul al treilea, iar compania a asigurat mai mult de 75% din comenzile de asamblare, inclusiv cele pentru noul iPhone 13.

Apple a declarat luna trecută că problemele din lanțul de aprovizionare au costat compania vânzări de 6 miliarde de dolari în trimestrul iulie-septembrie și că situația se va agrava în perioada vacanței de la sfârșitul anului.

Instagram crește recompensele pentru cei care postează Reels CITEȘTE ȘI Instagram crește recompensele pentru cei care postează Reels

Foxconn a declarat că se așteaptă ca afacerea sa cu vehicule electrice să contribuie la venituri în al treilea trimestru al anului 2022, când ar putea începe producția în America, într-un parteneriat cu Lordstown Motors Corp.

Liu a spus că urmărește să formeze mai multe parteneriate pentru vehicule electrice cu companii din regiuni precum Orientul Mijlociu, India și Europa, pentru ”a servi piețele locale”, dar nu a oferit detalii.

În ultimele luni, Foxconn și-a intensificat eforturile de a deveni un jucător important în sectorul vehiculelor electrice, inclusiv anunțând oferte pentru a construi mașini cu startup-ul american Fisker.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
apple
semiconductori