EXCLUSIV Cum explică șeful Telekom România noile concedieri: Noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm

EXCLUSIV Cum explică șeful Telekom România noile concedieri: Noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 iul 2019

Noua concediere declanșată în Telekom România este generată de contextul economic global actual, în care singura constantă este schimbarea și transformarea organizațională, iar noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm pentru a îndeplini așteptările și nevoile mereu mai mari ale clienților de la orice companie de tehnologie inovatoare, spune Miroslav Majoros, șeful grupului de firme Telekom România, într-o scrisoare transmisă angajaților companiei și obținută de Profit.ro.

"În contextul economic global actual, în care singura constantă este schimbarea și transformarea organizațională, și noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm pentru a îndeplini așteptările și nevoile mereu mai mari ale clienților de la orice companie de tehnologie inovatoare, asa cum este și Telekom. De doi ani transformăm radical organizația către o creștere sustenabilă, iar în centrul acestei transformări se află viziunea de a reduce complexitatea și a redefini modelul operațional pentru a susține pilonii noștri de creștere: digitalizarea și simplificarea. În cadrul programului de transformare am făcut și vom face schimbări organizaționale care să ducă la îndeplinirea obiectivelor noastre strategice. Am redus complexitatea proceselor interne și a portofoliului de produse și servicii, care generează inclusiv necesitatea anumitor schimbări în structura echipelor noastre.

Urmărește-ne și pe Google News

Programul de transformare va continua, având astfel în vedere ca în perioada următoare să reducem numărul actual de angajați, de 5.831 la nivelul grupului de companii, cu 692 de poziții, dintre care 438 poziții în cadrul Telekom Romania Communications, respectiv 254 poziții în Telekom Romania Mobile Communications", se arată în mesajul lui Majoros către salariați și aflat în posesia Profit.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele mesaje în România la scandalul telefoanelor Huawei-Google. Orange și Vodafone își prezintă strategiile. UPDATE Poziția RCS&RDS

"Vă asigur că toate formalitățile și procedurile aferente se vor derula cu respectarea strictă a drepturilor angajaților, urmând să fie aplicate orice măsuri obligatorii de protecție socială prevăzute în legislație și în contractele colective de muncă în vigoare. Toți angajații afectați de măsura de disponibilizare vor primi salarii compensatorii în funcție de vechimea în grup, în cuantumul prevăzut în contractele colective de muncă. Colegii afectați de disponibililizare vor fi asistați în găsirea unui nou loc de muncă, prin servicii de consiliere și orientare în carieră și recomandări, colaborând cu Agențiile Teritoriale de Ocupare a Forței de Muncă și cu firme de recrutare.

Vă mulțumesc, încă o dată, pentru munca voastră de zi cu zi, pentru toate eforturile pe care le-a depus constant fiecare dintre voi. Am muncit foarte mult pentru a dezvolta și lansa anul acesta pe piață produse inovatoare și pentru a găsi noi căi de distribuție strategică a serviciilor către clienți, iar acțiunile din acest an setează premisele creșterii companiei in viitor", se mai spune în scrisoare.

Telekom România a anunțat anterior că va restructura 692 de poziții din totalul de 5.831 de angajați existenți în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziții vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziții, la Telekom Romania Mobile Communications.

Pozițiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare și digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecție socială. Evaluarea performanței va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaților care ocupă poziții similare.

În februarie, când angajații protestau prin intermediul sindicatului, față de concedierile din ultimii ani, pe care le consideră "abuzive și mascate obscur", Profit.ro a prezentat în exclusivitate scrisoarea transmisă acestora de Miroslav Majoros, șeful grupului de firme Telekom România, în care arăta că transformarea radicală a activității va continua, deoarece, în lipsa unor măsuri de adaptare la exigențele pieței, "business-ul va pieri", așa cum s-a întâmplat cu Nokia și Kodak.

Acțiunea este declanșată într-un context în care grupul elen OTE și principalul său acționar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acțiuni deținut la Telekom România, informațiile actuale indicând patru competitori care discută în prezent o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicații sau a unei părți din afacere: RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Tseszari, grupul francez Orange, compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicații din Rusia, și Spas Rusev, unul dintre cei mai bogați, dar și controversați afaceriști bulgari, având strânse legături cu finanțatori ruși.

Google a suspendat reclamele site-ului de revânzare de bilete Viagogo CITEȘTE ȘI Google a suspendat reclamele site-ului de revânzare de bilete Viagogo

În urmă cu doi ani a fost inițiată o altă restructurare, Profit.ro anunțând atunci, în exclusivitate, că grupul Telekom România, care reunește foștii operatori Romtelecom și Cosmote România, a început să trimită către o parte dintre angajați notificările de concediere, ca urmare a procesului de reorganizare a companiilor din grup.

Atunci, Telekom România a desființat, în cadrul procesului de reorganizare a grupului, 205 dintr-un total de 600 posturi de manageri, declanșând concedieri și printre angajați.

“La începutul anului erau circa 700 de manageri și 100 au părăsit deja grupul. Acum, în urma întâlnirii cu conducerea grupului, urmează să fie desființate 156 posturi de manageri de la fostul Romtelecom, 45 posturi de manageri de la fostul Cosmote și alte 4 posturi de manageri din Germanos și Sunlight”, au afirmat atunci sursele.

Angajații Telekom România care au acceptat atunci să părăsească grupul cu acordul părților au primit între 5.000 lei și peste 100.000 lei. Dacă refuzau, urmau să intre într-un proces de evaluare.

Telekom România, brand sub care activează din 2014  foștii operatori Romtelecom și Cosmote România, este controlată în proporție de 54,01% de grupul elen OTE, la care Deutsche Telekom deține o participație de 46%.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania
disponibilizari