Microsoft a depistat în ultimul an 10.000 de atacuri cibernetice susținute de guverne

Microsoft a depistat în ultimul an 10.000 de atacuri cibernetice susținute de guverne
scris 18 iul 2019

Cea mai mare parte a atacurilor au vizat zona enterprise și în special companiile americane.

Microsoft anunță că în ultimul an a emis aproximativ 10.000 de notificări pentru clienții săi, ca urmare a unor atacuri cibernetice inițiate de grupuri de hackeri susținute de diverse guverne.

Cea mai mare parte a atacurilor din ultimul an au vizat companii și corporații. Doar 10% din atacurile identificate de Microsoft au avut în vedere conturi personale.

781 dintre atacurile descoperite de Microsoft au vizat organizații care folosesc AccountGuard, tehnologia pe care compania americană a dezvoltat-o pentru securizarea campaniilor politice, partidelor și a instituțiilor oficiale.

Aplicații false de editare foto, cu malware-ul MobOk, descoperite în magazinul Google Play CITEȘTE ȘI Aplicații false de editare foto, cu malware-ul MobOk, descoperite în magazinul Google Play

Microsoft spune că numărul mare de atacuri susținute de guverne arată cât mult a ajuns să se pună accentul pe atacurile cibernetice ca instrument de dobândire a informațiilor, creștere a influenței și atingerea altor obiective.

Fără să arate în ce măsură atacurile menționate au avut sau nu succes, Microsoft spune că majoritatea companiilor vizate de hackerii susținuți de guverne sunt din Statele Unite.

Cele mai multe atacuri au fost derulate de grupuri de hackeri cunoscuți pentru legăturile cu guvernele din Rusia, Coreea de Nord și Iran.

Microsoft avertizează că se așteaptă ca astfel de atacuri să vizeze și alegerile care urmează să aibă în toamna anului viitor în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
atacuri cibernetice
securitate
hackeri