Expert: cea mai nouă funcție de AI din Windows este un dezastru de securitate

Expert: cea mai nouă funcție de AI din Windows este un dezastru de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 iun 2024

Un expert în securitate și fost angajat Microsoft critică gigantul american pentru modul în care implementează funcția de AI numită Recall.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În urmă cu câteva săptămâni, la Build 2024, Microsoft prezenta funcția Recall, care, cu ajutorul AI-ului, ar trebui să țină un fel de jurnal al tuturor activităților realizate la un PC.

Printre altele, modelul lingvistic ar trebui să realizeze capturi de ecran la fiecare câteva secunde și să țină o evidență a activităților.

Microsoft investește în Suedia peste trei miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Microsoft investește în Suedia peste trei miliarde de dolari

Beneficul pe care această funcție promite Microsoft că-l aduce utilizatorilor vine din posibilitatea de a căuta orice și a găsi în doar câteva secunde.

Încă din momentul anunțării, mulți utilizatori și specialiști au sesizat potențialul periculos pe care o astfel de funcție o poate avea pentru intimitatea și securitatea datelor personale.

Kevin Beaumont, expert în securitate și fost angajat Microsoft, a descoperit că Recall stochează informațiile într-un fișier text necriptat. Asta face ca oricine intră în posesia acestuia să poată accesa cu ușurință datele.

Microsoft urmează să lanseze Recall, ca parte a noilor PC-uri Copilot Plus, pe 18 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
ai
windows
securitate