Experții cred că inteligența artificială va deveni superioară omului peste 45 de ani

Experții cred că inteligența artificială va deveni superioară omului peste 45 de ani
scris 12 iun 2017

Cel puțin aceasta este concluzia unui sondaj în care s-a făcut media între răspunsurile date de cei mai buni specialiști ai domeniului.

Cercetătorii Institutului Viitorul Umanității din cadrul Universității Oxford au dorit să afle care este părerea specialiștilor cu privire la evoluția inteligenței artificiale. Aceștia au chestionat 352 de experți în diverse domenii care au legătură cu inteligența artificială legat de inevitabila singularitate.

Singularitatea este definită de experți ca fiind momentul la care inteligența artificială o va depăși de cea a omului.

Conform specialiștilor chestionați, AI-ul va face traduceri mai bune decât omul în 2024, va scrie eseuri mai bune decât elevii de liceu în 2026 și va putea să conducă camioane în jurul anului 2027 – peste 10 ani.

VIDEO Microsoft lansează Xbox One X. Noua consolă de jocuri va costa 499 de euro CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft lansează Xbox One X. Noua consolă de jocuri va costa 499 de euro

Cum era de așteptat, pentru sarcinile mai complexe estimările specialiștilor iau în calcul perioade mai mari de timp Aceștia sunt de părere că AI-ul va scrie prima carte ”best selling” după 2049 și că va putea realiza operații chirurgicale după 2053.

Cei de la Institutul Viitorul Umanității au ajuns la aceste estimări făcând o medie între răspunsurile date de către experți. Între aceștia, percepția este destul de diferită cu privire la evoluția inteligenței artificiale.

Dacă specialiștii Americani sunt de părere că AI-ul are nevoie de 74 de ani pentru a deveni superior omului la orice capitol, cercetătorii din Asia sunt de părere că acest lucru se va întâmpla în aproximativ 30 de ani.

De altfel, din cauza naturii acestui domeniu, nici specialiștii nu sunt foarte buni la acest gen de previziuni. Aceștia susțineau în urmă cu câțiva ani că AI-ul va fi mai bun ca omul la Go în 2027, lucru care s-a întâmplat deja din 2015.

Experții cred că inteligența artificială va deveni superioară omului peste 45 de ani

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
singularitate